Börspanelen #8 om börsläget och Pengars Psykologi

Statistiken är tydlig när det gäller nästa stora kursrörelse på börsen. Tre av Börspanelens medlemmar går i nya avsnittet igenom börsläget, lärdomar inom börspsykologi, aktieböcker och hur man får en vinnande väg på börsen.

Rabatterbjudande: Plus ett tidsbegränsat rabatterbjudande 12-13 minuter och 42-43 minuter in i podden.

Ludvig Rosenstam Åhman, Jan Sterner och Arne Talving utgör Börspanelen denna gång.

Börspsykologi: Genomgången av boken Pengars Psykologi är längre än i Börspanelen #7 och i klippet Tre lärdomar från boken Pengars Psykologi.

Börsläget: Arne Talving pratar om innehållet i sin senaste men också den kommande boken, samt vart är börsen på väg just nu. Nästa kursrörelse på över 2 procent blir med 75 procents sannolikhet nedåt.

Aktier som nämns i aktiepodden är är i kronologisk ordning Sinch, Embracer, OEM, Mekonomen, Plejd, Softronic, Swedencare, Boliden, Cellink, Eolus Vind, Creades, Hexatronic, BHG Group (Bygg Hemma), Betsson, Kindred, Astra Zeneca, Pfizer och Bilia.

Avsnittets fullständiga namn är Börspanalen Extra: Investera som proffsen – Pengars Psykologi och Kavastus vinnande aktieväg och är 42 minuter långt och kommer från Financial Stockholms och Aktiespararna Vasas Ulf Norrs event som filmades, vilket förklarar varför du hör att aktieböckerna ”visas upp”. 🙂

9 reaktioner till “Börspanelen #8 om börsläget och Pengars Psykologi”

 1. Jag faller ofta i fallgroparna trots att jag varit på börsen i många år nu. Senaste veckan i techsektorn fick mig att hoppa av resan nedåt och idag visade många av bolagen en uppsving.

 2. Hej Marcus,

  Du har gett mig bra aktietips och jag har lärt mig mycket av dina böcker.

  Den här frågan kanske inte hör hemma här men jag tänkte fråga dig vad du tror om bostadsmarknaden framöver, är det värt att köpa lägenhet nu innan räntorna går upp eller vänta på att räntorna går upp och priserna sänks?

  Mvh
  Oskar

  1. Hej!
   Pristrenden på bomarknaden är upp så jag skulle inte vänta. Högre räntor gör det svårare att köpa för lånen blir dyrare då, om du inte har likvider till ditt bostadsköp förstås.

 3. Hej Marcus!

  Jag har investerat på börsen ca 5-7 år, och ser mig själv som ”bland-investerare” med ungefär lika portföljvikt i värdeaktier, investmentbolag, småbolagsfonder och en ngn mindre vikt i tillväxtaktier (totalt portföljvärde ca 1 miljon).

  Planerar för att finns på börsen egentligen livet ut – så är långsiktig.

  Om jag ska börja läsa ngn av dina böcker, vilken ska börja med?

  Vidare har jag innehav i Castellum och Hufvudstaden, är Wallenstam ngt du tycker känns OK att komplettera med?

  Sista frågan, Tele2 eller Telia om man vill ha ngt stabilt?

  1. Hej!
   Antagligen behöver du då inte min nybörjarbok utan kan börja med Den enkla vägen att lyckas med aktier, då den är bredast inom aktier med allt från aktiestrategier till tumregler och kloka citat.

   Castellum och Hufvudstaden har båda rätt mkt kontor, Wallenstam har mer bostäder så det vore en bra komplettering.

   Både Tele2 och Telia är stabila, men tveksamt om de kommer att slå börsindex på sikt. Å andra sidan är risken lägre så det är ändå okej.

 4. Hej Marcus,
  Om man har Castellum och Hufvudstaden i utdelningsportfölj men är sugen på att plocka in Cibus. Tror du bäst att göra sig av med Hufvudstaden eftersom dom inte längre håller sin utdelningshöjning?

  1. Hej!
   Så länge du inte blir för tung i fastigheter behöver du kanske inte kasta ut allt du har i Hufvudstaden, men vill du absolut ha obruten utdelningstrend och tror mer på Cibus så byter du till dem.

 5. Hej Marcus!
  Jag har Discovery Comm inc serie A som gått bra de senaste tiden.
  men Avansa har et P/E på ca 14 men tittar man på andra siter så ligger P/E på ca 40. Man undrar varför?
  Har du någon pejling på Discovery Communications ?
  Jag har sålt av hälften efter uppgången men det verkar fortsätta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)