Börspanelen – Nyårsprognos, boktips och tänkvärda spaningar

Här är Börspanelen #7 där vi pratar om det mest överraskande under 2020 och vad vi kan förvänta oss under 2021. Framförallt har vi tagit med oss dessa spaningar:

Börspanelen podd om aktier
 • Hitta balansen mellan sparandet och livet samt ränta-på-ränta-effekten om du överpresterar mot börsindex.
 • Information och filterbubblor och riskerna med det och att vi ska lyssna på oliktänkande och andra argument än de egna.
 • Tänk på riskerna och sköt din riskhantering för inga träd växer till himlen, inte ens på börsen.
 • Se upp med att vilja ha allt högre avkastning bara för att andra har lyckats och ”fear om missing out”.
 • Tänk på att inte jaga börsindex utan jämföra din avkastning med den risk du tar och den tid du lägger ned på börsen. Håll fast vid din aktiestrategi och dina metoder.


Alla andra avsnitt från Börspanelen och Tre Smarta om börsen hittar du här.

Du kan lyssna på oss via vanliga podd-appar samt via Börspanelens sida på:
Acast
iTunes
Poddtoppen
Spotify

15 reaktioner till “Börspanelen – Nyårsprognos, boktips och tänkvärda spaningar”

 1. Vad tror du om Genova preferensaktie? Hittar ingen information om kommande utdelning och försöker bilda mig en uppfattning kring om de kommer fortsätta.

  1. Svårt att säga varför den handlas så att direktavkastningen är så pass hög. Som om det fanns en tydlig risk någonstans, troligen är denna risk att kassaflödet från den löpande verksamheten hittills inte räcker till utdelningarna. Tror ändå Genova Pref lär ge utdelning framöver.

 2. Hej Marcus

  Jag ska nu starta en aktieportfölj och kikat på flera av dina tips här och via PA det senaste. Jag tänker att jag vill lägga upp min portfölj så hälften består av långsiktiga placeringar och resten kortsiktiga. Dessa nedan är de jag fastnat för

  Bahnhof
  Broadcom
  Cellavision
  Cibus
  Embrace group
  Evolution gaming
  SBB
  Telia

  Brookfield Asset Management Inc
  Brookfield Renewable Corp

  Vilka av dessa anser du är mest värda att satsa på? Och om Brookfield, vilken av dem två?

  Tack i förhand!

  1. Hej, bra blandning av het tillväxt och stabilitet. Vilka du väljer är mer upp till vilken risk du vill ta, lägre med Telia eller högre med Cellavision och Embrace.
   Brookfield Asset Management är klart bredare än Renewable och ger mer riskspridning. Just nu föredrar jag det när allt grönt på börsen börjar bli så uppvärderat.

 3. Hej Marcus,

  Funderar på att ta in två försäkringsbolag i min utdelningsportfölj. Funderar på Tryg, Gjensidige Forsikring, Sampo och Allianz, vad tror du?

  Tack för en bra blogg och fredagschatt.
  Mvh
  Joakim

   1. Ok tack för tipset.
    Jag får fundera lite men de lockar i alla fall med sin stabila intjäning och bra utdelning.

 4. Hej Marcus,
  Jag har en del i con ed som jag sett som en lugn hamn och trevlig utdelare. Likt det mesta annat sjönk dom snabbt i samband med coronan men återhämtade sig lika fort. Efter detta har den bara dalat utför och ligger nu på 5års lägsta. Jag gick i tron att detta var ett bolag med en hyggligt grön inriktning. Är vi i ett köpläge eller är det någonting som jag har missat? Vill minnas att du tidigare förespråkat bolaget bland amerikanska utdelare.

  Hoppas att allt är väl, världssituationen till trots.

  Vänligen,
  //Fredrik

  1. Hej, svårt att säga då jag inte har full koll på Consolidated Edison om det är de du menar, men gasrelaterade branscher kan vara knepiga periodvis. Värdeaktier har heller inte fått det uppsving renodlade gröna bolag har fått.

 5. Hej!
  Har funderingar på att köpa lite sampo aktier i en kapitalförsäkring, är det någon skillnad på att köpa dessa aktier hos avanza eller t ex nordnet när det kommer till källskatten som dras på utdelningen?

  Mvh
  Niklas

  1. Hej,
   Ingen större vad jag känner till. Nordnet har tidigare varit lite bättre på att ge tillbaka all källskatt till sina kunder, men Avanza har nu ändrat sina rutiner och ska vara lika bra säger dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)