Börspanelen 22 – Höstrusk med solglimtar på börsen

Generellt sett har vi fått stabila halvårsrapporter och en blandad bild när det gäller börsbolagens uttalanden om framtiden. Ändå har vi ett höstrusk redan i augusti och börsindex fallit under sin trendlinje MA200. Mätt från börstoppen i januari 2022 är börsen i form av OMXSGI ned med drygt 19 procent på 1,5 år.

Kvartalsrapporterna för andra kvartalet har mottagits med i genomsnitt -1,13 procent i kursreaktion på Stockholmsbörsen, vilket enligt Arne Talving är rekordlågt. Var femte bolag har rört sig mer än 10 procent på rapportdagen. Orolig börs som om det vore höstrusk redan under sensommaren.

Aktierna som Börspanelen pratar om är i kronologisk ordning Atlas Copco, Epiroc, Sandvik, Alfa Laval, Boliden, Tele2, SSAB, H&M, Beijer Ref, Nibe, Hexatronic, Hexagon och HMS Networks, Traton, Volvo.

Börspanelen ser även storbanksaktier som billiga. Dessutom konstaterar Arne Talving att de tio största investmentbolagen nu handlas till en genomsnittlig substansrabatt på 6 procent, klart lägre än den premie på 24 procent som vi hade som högst under hösten 2021.

Förra avsnittet om kurskrasch i aktieraketer hittar du här och alla avsnitt samlar jag här.

Du hittar även alla våra aktiepoddar hos Acast. Följ oss gärna via Spotify och andra poddappar.

Börspanelen är en aktiepodd som denna gång handlar om höstrusk och stora rapportreaktioner.

2 reaktioner till “Börspanelen 22 – Höstrusk med solglimtar på börsen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)