Chansaktier och uppköpsbud

Här kommer en ny skön frågestund med Skägget. Tack för alla frågor och för att ni fortsätter köpa min bok. Som vanligt är frågorna nedan svärtade och mina svar i lite magrare stil.

Cybercom Group, den aktien har ju fått ett uppköpsbud på ca 3kr/aktie Varför har insiders ökat? Den lär väl inte gå över 3 kr… kanske köps ur börsen, eller har jag fel??
Jag gissar att Cybercom blir uppköpta. De insider som köpt tror jag sitter i styrelsen på uppdrag av storägaren, som lagt budet.

Sen Bergs Timber har ju också ökat en del med insidersköp. Kan det bolaget verkligen resa sig? Har ju legat länge o kämpat kring 2 kr… en riskaktie. Men kan det vara något på g… USA-marknad?
Bergs Timbers marknad brukar innebära några år av misär och sedan ett rejält uppsving. Det lär nog fortsätta ungefär så.

Fingerprint verkar kunna göra en resa upp nu i december. Africa Oil ligger på 12-13 kr, läge att köpa?
Jag skulle välja Fingerprint framför Africa Oil.

Qliro, ett e-bolag, som går trögt och orsakat förlust. Ser du något framöver, som kan lyfta kursen eller är det bättre att sälja?
Qliro investerar tungt i sin egna fakturatjänst. Kanske kan det vara med och lyfta framöver, men det är mycket upp till bevis även där. Det känns onekligen rätt sent att sälja nu, men långsiktigt är jag tveksam. Det krävs inte mycket för att aktien ska studs upp om det kommer en framgång. Sätt en gräns där du säljer så du inte bara sitter kvar i en kursförlorare hur länge som helst.

Jag har Tribona sedan introduktionen. Det har nämnts, att den kommer att införlivas i ett annat bolag till ca 45 kr/aktie, men när det ska bli vet jag inte. Har du kläm på detta? Är det ett bolag, som är värt att behålla?
Äger du Tribona är det bara att tacka ja till Catenas bud och ta erbjudandet om aktier. Det kommer framöver.

Nu byter jag preffar mot NCC eller annat bolag som har hög utdelning och dessutom potential på kurssidan. Klokt?
Långsiktigt lönar det sig nog med NCC. Det är en helt annan typ av aktie så om den passar in i ditt sparande så varför inte.

Vad tror du om Kopparbergs på lång sikt?
Kopparbergs är lovande även på sikt, men aktien är dyr nu.Har du förslag på en annan aktie som du anser är gynnsam på lång sikt? Tänker mig runt 2 års sikt, bransch kvittar.
Det finns många spännande aktier, vad sägs om Mr Green och Scandi Standard?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)