Hur göra med Scandic och andra introduktioner?

Det är tre nya bolag på väg till Stockholmsbörsen och jag skrev om ett av dem i onsdags. Att döma av frågorna jag besvarar nedan är intresset stort. Som vanligt i dessa goda börstider finns det goda chanser till uppgång för nyintroducerade aktier. Å andra sidan finns det redan många bra bolag på börsen så behovet att kasta sig över de nya är egentligen ganska begränsat.

Hur gör du för egen del, tecknar du Scandic?
Nej, dels står jag inte ut med det breda teckningsintervallet och dels är min portfölj överfull av fastigheter så en hotellkedja är inte vad jag letar efter.

Tack för intressant läsning gällande dina tankar och analys om Scandic inför kommande börsintroduktion. Som bekant står Attendo samt Dometic även inför detsamma. Om man nu ska välja ett av dessa, vilket anser du vara det bästa alternativet?
Rent tekniskt är Attendo bäst att teckna för där är teckningskursen 50 kr och inget intervall. Även de andra bolagen är minst lika bra, men där är teckningsintervallen onödigt breda. Jag har sammantaget ingen solklar favorit.

Kan det vara sant, som står i prospektet, du MÅSTE öppna ett konto hos SEB för att kunna teckna aktier i Scandic om du har din depå i annan bank? Då blir ju alla ”vi andra” som inte är SEB kunder uteslutna från att teckna.
Nej, det behövs inte. Däremot om det är stort intresse och alla vill teckna kanske du lättare får teckning om du är kund hos SEB. Nödvändigt att vara kund eller ha depå där är det inte. Det går bra via ”valfritt värdepappersinstitut”.

Läser Din artikel idag. Var hittar jag anmälningsblanketter?
Vill du teckna så gör det via din bank/nätmäklare. Annars finns det anmälningssedel på http://www.scandichotelsgroup.com/sv/wp-content/uploads/sites/3/2015/11/Anm%C3%A4lningssedel.pdf

7 reaktioner till “Hur göra med Scandic och andra introduktioner?”

 1. Hej, Vad menar du med att prata om Scandic som ett fastighetsbolag, har du inte ens läst prospektet?

  Per den 30 september 2015 hyrde Scandic cirka 89 procent
  av hotellen i bolagets hotellportfölj från tredje
  parter (baserat på antal hotellrum). Scandic fokuserar på långfristiga hyresavtal med en genomsnittlig löptid på 15–20 år och med välkända och tillförlitliga fastighetsägare i Norden.

  För övrigt är priset rimligt, enligt en kassaflödesanalys.

  1. Hej!
   Jag tycker både hotell- och byggbolag är ganska nära fastighetsbolag. Jag har redan 26 olika börsnoterade sparprodukter och behöver inte just Scandic. Tycker du priset är rimligt så teckna då.

 2. Priset (för alla) på Scandic fastställs även i ett anbudsförfarande till större institutionella investerare. Jag tror knappast de kommer kasta aggressiva anbud till Scandic, på en nivå som de ser som omöjligt att räkna hem.

  1. Spelar ingen roll för det är orättvist att bara de stora spelarna ska få limitera sina bud. Det finns många bra bolag på börsen där du vet vilket pris du köper till så att direkt kasta sig över ett nytt bolag där du måste lita på andra för att priset ska bli vettigt är inget jag skulle göra. Nu kan ju Scandic stiga ändå och som jag skrivit på PA blir det nog en lyckad introduktion.

 3. Hej Marcus.
  Kan du skriva 5-10 svenska och nordiska dynamiska aktier på 10- 20 årssikt med goda möjligheter med bra tillväxt. Gärna som är kurs värda just nu. Att jag väljer någon av dem. Är svenska aktier lite som global tillväxt?
  Mvh.jacke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)