Dina inre drivkrafter lägger grunden för karriär och investeringar


”Är det inte en paradox att vi vill ha den nya versionen av allt, men vi är rädda för att ändra oss?”

Slutorden och slutsatsen i klippet är tänkvärda. I blogginlägget om vi varifrån passion kommer så vi karriärmässigt kan älska det vi gör eller göra det vi älskar delar jag upp slutsatsen i två steg. Det första och viktigaste är dina inre drivkrafter och de är svårare att kontrollera, men det som allt handlar om. Medan de mer objektiva och externa sakerna är det vi oftast kör på med för det är lättare.

Det är lättare att bara köpa en ny telefon, istället för att gå till steg ett och förstå dig själv och dina inre drivkrafter. Vilket mindset får dig att vilja ha den versionen nya av allt, vad är du egentligen ute efter mer subjektivt. Att ändra på sina åsikter och känslor för att få ett bättre liv är svårt, men nödvändigt. Om du tröstshoppar för att döva något som tynger dig kommer det aldrig att lösa dina problem. Du måste göra det tunga arbetet med att hitta rätt i ditt inre och fixa den biten först. Sen kan hitta balans i konsumtion och investeringar.

Ska du bli rik måste du med andra ord ha koll på ditt inre, vad som driver dig, så du kan få upplopp för det i vardagen. Så du kan ta passionen med dig dit du går. Då blir det lättare att få inkomster så du har bra möjligheter att investera i de tillgångar som är rätt för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)