Köper Enea, men minskar lite i Ework

Idag slog jag till och minskade med motsvarande 1/7 av mitt innehav i Ework. Allt talar för bolaget, men aktien har tjurrusat och direktavkastningen är lägre än den brukar. Dessutom hade kursuppgången gjort så aktien blivit en av mina största innehav och då väljer jag att sänka risken något.

De pengarna och ungefär lika mycket till satte jag i Enea. Programvaror i en massa mobilmaster borde vara framtiden, hög direktavkastning, okej utdelningsandel, bra finanser, hygglig värdering, imponerande hur rörelsemarginalen har stigit de senaste åren och nu är över höga 20 procent, viss rekyl i aktien, uppköpskandidat.

Å andra sidan är Enea mycket beroende av Ericsson och Nokia som kunder. Nu när Nokia går ihop med AlcatelLucent som har satsat på egna programvaror får vi se hur det går på sikt. Mycket händer i branschen, samtidigt som Enea kan tappa kunder kan det också ta fart på andra håll. Kundernas efterfrågan kommer lite ryckvis. Allt mer open source är ett osäkerhetsmoment, med både risk och nog lite potential också.

Skulle aktien falla omotiverat och/eller för att börsen faller kan jag lätt öka då Enea nu när ett så litet innehav. Annars känns det bra att inte ligga allt för tungt.

Totalt sett ökar jag nu mina årliga utdelningar en aning då Eneas direktavkastning är lite högre än Eworks plus att jag ovanpå det köpte för en del likvider, men jag minskar ändå inte mina kapitalreserver. Jag lade en säljorder på Brummer Multi-Strategy som går igenom om en månad. Därmed ökar jag likviderna en hel del och hoppas därmed på fortsatt beartrend för börsindex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)