Mina aktieaffärer i veckan

Jag minskade andelarna i amerikanska fastighetsbolagen Realty Income och Digital Realty Trust i veckan. De är fortfarande två av mina största innehav, men aktierna har gått upp mycket och snabbt och direktavkastningarna har blivit lägre än vanligt.

Inte för jag tror så mycket mer på mobilmastuthyraren Crown Castle (CCI), men direktavkastningen är något högre där och framförallt var det ett litet innehav som jag kunde fylla på i. Jag har även efter denna påfyllning fortfarande inte så väldigt mycket i CCI, utan halvmycket säger vi. 🙂

Jag tog hem vinsten i en femtedel av aktierna i Clas Ohlson, som ligger vid gamla kurstoppar och har tack vare den snabba kursuppgången fått se sin direktavkastning sjunka till måttliga nivåer.

Fortum är välförtjänt billigt, men elbolaget borde inte behöva vara så här lågt värderat. Även om de sänker utdelningen något år framöver kommer nog direktavkastningen att vara hög. Just nu är den 9 procent. Intressant även att Fortum satsar på solkraft i Indien. Kan de bara klara den ökända indiska byråkratin blir det säkert bra i ett så solsäkert land med växande ekonomi. Efter att jag ökat lite till i Fortum i veckan är det ändå inte ett av de största innehaven, men på övre halvan.

Sammantaget ökar veckans aktieaffärer min aktieexponering och mängd utdelningar på årsbasis med lite till då jag köpte för mer än jag sålde, men jag har fortsatt krigskassa.

7 reaktioner till “Mina aktieaffärer i veckan”

 1. Hej Marcus. Du är duktig och har koll på aktierna. En fråga om man inte har koll så mycket själv och vill slippa analyser vilka investement aktier och några till skulle du rekomendera till mig att köpa idag på 15 årssikt? Just nu har jag Investor,Kinnevik,Ica,Sobi,Alfa Laval,Hm,Telia,Ratos,Boliden. Vill köpa även månadsvis. Har mycket likvider 600 tusen. Skulle du väntat på dippar eller börjat köpa redan nu på så långsikt och vilka aktier som man slipper ha så mycket koll på?
  Mvh.jacke77

  1. Hej!
   Jag skulle nog köpa en del direkt och sen då och då i dipparna. De flesta svenska investmentbolagen är mer eller mindre bra.
   mvh
   Marcus

 2. De flest skriver du.
  Du undrar man lite smått vilka man ska undvika eller avvakta med?
  Och vilka som är att föredra såklart :-)?
  Mvh Micke

  1. Havsfrun är jag tveksam till, men framförallt lilla Stockwik har mycket att bevisa. Ett investmentbolag jag gillar skriver jag lite om på aktiechattsidan i kommande nummer av Privata Affärer. 🙂

 3. För att inte missa detta så fick det bli en prenumeration 🙂
  I och för sig bara 6 nummer till att börja med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)