Mina portföljökningar i veckan

Börsraset stressade fram lite mer köp av mig. 🙂 Jag trefaldigade mitt innehav i läkemedelsfantomen JNJ, som nu utgör 1,9 procent av portföljen.

Då kanske vän av ordning tycker att jag brutit mot första paragrafen i min yrkesmoral, eftersom jag köpte på onsdagen och nämnde Johnson&Johnson på aktiechatten på fredagen. Det tycker inte jag, då de korta och snabba svaren under aktiechatten inte är några självständiga texter eller analyser. Sen kan jag skriva vad som helst om JNJ utan att påverka kursen.

Dessutom ökade jag något i Crown Castle och Texas Instruments. Att äga mobilmaster och bredbandsnät respektive tillverka datachips hör som sagt framtiden till tror jag och aktiekurserna har backat. I alla fall i dollar.

Vore skönt med en upprekyl under några veckor nu, så jag hinner fylla på likviderna. Sen får det gärna falla mer under året, då jag planerar att vara nettoköpare av aktier även i år.

6 reaktioner till “Mina portföljökningar i veckan”

 1. Tjena Marcus!

  Jag tror det var från dig jag kom över informationen att man inte kan äga en ISK om man bor utomlands. Jag själv kan komma att flytta utomlands inom 1-2 år och mitt dilemma är nu hur jag ska göra med mina aktier i mina två ISK. Jag vill ju gärna inte sälja mina innehav då vissa innehav ligger på minus för tillfället. Eftersom jag investerar i utdelningsaktier så antar jag att KF är enda alternativet till en ISK då aktiedepå inte är aktuellt.
  Hur tycker du jag borde agera i denna situationen?

  För övrigt är JNJ ett riktigt bra köp men tycker du inte att yielden är lite väl låg till denna prisnivån?

  1. Hej!
   Kolla gärna med din mäklare/bank hur du avvecklar en ISK vid flytt utomlands. Troligen får du helst enkelt sälja allt och stoppa in kontanterna i en KF.

   JNJ har via rekylen åter en direktavkastning över 3 procent. Det är får vi de flesta år vara nöjda med då läkemedel är konjunkturstabilt och utdelningshistoriken imponerar plus att utdelningsandelen är relativt låg.

 2. Hej Marcus.
  Vilken är bättre på 15 årssikt LF global indexfond eller sälja det och köpa Barshire Hathaway vid dagenskurs? Eller någon till köpvärd usa aktie konsument eller som du har några istället för fond? Helst som man kan äga långsiktigt? Har avanza isk är det dyr courtage mini för usa aktier? Svara om du hinner. Men sugen pp Barshire billig årsavgift ännu billigare än index fond? Kanske bättre.
  Mvh.jacke77

  1. Hej Jacke! Svårt att säga generellt, men personligen skulle jag ta aktier som Procter&Gamble (PG) och JNJ. BERK är bra de också och ger god riskspridning, men tyvärr ingen utdelning. LF:s Globalfond ger en hel del aktier i andra länder, vilket har sina fördelar även om USA:s storbolag är internationella.

 3. Hej Marcus! Efter denna galna vecka undrar jag varför du enbart ökat i amerikanska bolag? Varför inga svenska inköp? Själv har jag ökat i tre fina investmentbolag på Stockholmsbörsen. Är det balansen i din egna portfölj eller tycker du inte det är läge i svenska bolag? Trevlig helg! Mvh Christian

  1. Hej! Jag viktade upp tre amerikanska aktier för jag hade så små poster där. De flesta svenska innehaven är redan lagom stora. Ökningar kommer nog i båda länderna under året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)