Mohammeds väg mot miljonen

Mohammeds väg mot miljonen

Instragramprofilen Mohammed Salih har på ett år lyckats få uppåt 13000 personer som följer hans @mohammedsvagtillmiljonen. Jag ställde fem frågor till honom om framgången, ekonomi och hashtaggen #börsenföralla.

Nu firar du ettårs jubileum här på Instagram och ditt konto har vuxit snabbt. Vad är det i ditt flöde som lockar så många följare?
Jag har märkt att simpla förklaringar och personliga saker lockar de flesta till att interagera. Människor som följer mig kan få allting på nätet men väljer ändå att följa för att jag ibland är mer pedagogisk än de flesta. Att bryta ner barriärer och begrepp är populärt, verkligen.

Ekonomi är ett av dina intressen, men vad är huvudanledningen till att du investerar?
Ja, ekonomi är onekligen ett stort intresse. Huvudindelningen till att jag investerar är för att utnyttja ränta på ränta-effekten och i framtiden kunna vara ekonomiskt fri. Min största dröm är att få åka till fattiga länder och hjälpa till i deras tillvaro, i och med att jag själv varit i deras situation så vet jag exakt hur det var och hur mycket jag uppskattade hjälpen jag fick i t.ex. Grekland.

Du pratar mycket om ’börsen för alla’, berätta mer om detta, vad betyder det?
Ja men börsen för alla är en hashtag jag startade i samband med Instagramkontot. Jag tror verkligen och jobbar stenhårt för att just börsen ska vara till för alla. Oavsett bakgrund, arbete eller kunskap så kan man spara på börsen och bör spara på börsen. Jag försöker sprida kunskapen på bästa sätt och försöker också visa att inflationen äter upp vårt kapital om vi inte investerar på börsen.

Corona-viruset ger oss en skakig börs, hur tänker du för att sitta still i båten?
Coronaviruset har påverkat mitt innehav enormt, men för att sitta stilla i båten tänker jag såhär: många bolag jag äger är otroligt stabila, och jag tror verkligen på varje case. Börsen har alltid återhämtat sig, även om det har tagit ett par år ibland. Mitt förtroende för bolagen och börsen generellt är stort och jag känner mig jättelugn, konstigt nog. I mitt fall behöver jag inte pengarna dom närmsta 20 åren, så dom får åka hur mycket berg- och dalbana dem vill. Jag är medveten om riskerna på börsen och utan svängningar kan man lika gärna ha pengarna på ett sparkonto utan risk.

Vad har du för framtidsplaner? Lockar ekonomisk frihet dig? 
Framtidsplanen är att utbilda, sprida kunskap om börsen och försöka åka ut i de utsatta områdena också, där behövs kunskapen som mest enligt mig. Det är för människor som har det sämre ställt jag gör det innerst inne, både nationellt men också internationellt. Självfallet lockar ekonomisk frihet, vem vill inte vara helt fri och bestämma över sitt egna liv, självfinansierat. Det som är så fint i dagsläget, är just min arbetsgivare Aktiespararna. De håller med att satsningen i förorterna är enormt viktigt och har min rygg för att göra börsen tillgänglig för alla.

En kommentar till “Mohammeds väg mot miljonen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)