Jag säljer Realty Incomes avknoppning Orion Office Reit

Fastighetsbolaget Realty Income har efter en fusion nu knoppat av sina kontorsfastigheter via bolaget Orion Office Reit. Det innebär ingen stor förändring för det kvarvarande bolaget.

Fastighetsbolaget Realty Income har efter en fusion nu knoppat av sina kontorsfastigheter via bolaget Orion Office Reit.

Det är nämligen en ganska liten post vi fått. Snabbt uträknat av mig motsvarar det ca 2 procent av mitt innehav i Realty Income.

Jag har tillräckligt med kontorsfastigheter via Castellum och W.P. Carey så därför säljer jag Orion Office Reit. Kanske säger avknoppningen att Realty Income inte tror på ”single tenent offices”, kontorsbyggnader med bara en hyresgäst. Läs mer om det i denna artikel på Seeking Alpha.

Det behöver inte vara något fel på Orion Office Reits fastigheter och kanske studsar aktien upp snart efter att andra lika jag själv sålt av. Enligt samma skribent på samma sajt som ovan har den redan rasat men vi som äger den via nätmäklarna i Sverige ligger efter där. Vi får aktier senare än vanliga amerikanska aktieägare, för det hela går via en så kallad depåbank och det ligger vi långt efter i samband med avknoppningar.

Vi går mig veterligen helt miste om det Realty Income skriver: ”Since November 1, 2021, Orion shares have traded on a ”when issued” basis on the NYSE under the symbol ”ONL.WI.” The ”when issued” trading of Orion ended at the close of the market on November 12, 2021.”

Har någon sett en ONL.WI-aktie i sin portfölj under denna tid?

Långsiktigt känner jag inte för att öka eller behålla i denna nisch, då det finns intressantare bolag och med bättre riskspridning mellan branscherna. Jag säljer trots nedgången, jag har över 40 aktier i portföljen och innehavet utgör ca 0,05 procent av min utdelningsportfölj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)