Jag säljer Realty Incomes avknoppning Orion Office Reit

Fastighetsbolaget Realty Income har efter en fusion nu knoppat av sina kontorsfastigheter via bolaget Orion Office Reit. Det innebär ingen stor förändring för det kvarvarande bolaget.

Fastighetsbolaget Realty Income har efter en fusion nu knoppat av sina kontorsfastigheter via bolaget Orion Office Reit.

Det är nämligen en ganska liten post vi fått. Snabbt uträknat av mig motsvarar det ca 2 procent av mitt innehav i Realty Income.

Jag har tillräckligt med kontorsfastigheter via Castellum och W.P. Carey så därför säljer jag Orion Office Reit. Kanske säger avknoppningen att Realty Income inte tror på ”single tenent offices”, kontorsbyggnader med bara en hyresgäst. Läs mer om det i denna artikel på Seeking Alpha.

Det behöver inte vara något fel på Orion Office Reits fastigheter och kanske studsar aktien upp snart efter att andra lika jag själv sålt av. Enligt samma skribent på samma sajt som ovan har den redan rasat men vi som äger den via nätmäklarna i Sverige ligger efter där. Vi får aktier senare än vanliga amerikanska aktieägare, för det hela går via en så kallad depåbank och det ligger vi långt efter i samband med avknoppningar.

Vi går mig veterligen helt miste om det Realty Income skriver: ”Since November 1, 2021, Orion shares have traded on a ”when issued” basis on the NYSE under the symbol ”ONL.WI.” The ”when issued” trading of Orion ended at the close of the market on November 12, 2021.”

Har någon sett en ONL.WI-aktie i sin portfölj under denna tid?

Långsiktigt känner jag inte för att öka eller behålla i denna nisch, då det finns intressantare bolag och med bättre riskspridning mellan branscherna. Jag säljer trots nedgången, jag har över 40 aktier i portföljen och innehavet utgör ca 0,05 procent av min utdelningsportfölj.

3 reaktioner till “Jag säljer Realty Incomes avknoppning Orion Office Reit”

 1. Hej Marcus,
  Jag såg avknoppningen först idag faktiskt när jag fick kontoutdraget för min depå hos Aktieinvest, där jag har andelsorder.
  Jag har några frågor om denna avknoppning som du kanske kan besvara:

  Jag fick en avknoppningsutdelning på 2,72 USD per andel, och källskatten var 30% på denna, mot normalt 15% på vanliga utdelningar. Är detta rätt?

  Redan den 2:e November gjordes köpet av andelar i Orion, till 27,185 USD per andel.
  Priset på den aktien har väl aldrig varit så högt, så hur kan det komma sig?

  Vet du hur mycket Orion förväntas dela ut, och i så fall med vilken frekvens?

  Vänliga hälsningar,
  Tommy

  1. Hej!
   Skattesatsen står 15% för mig via Avanza. Kanske var värdet vid avknoppningen högre, för i USA har de först en avknoppningsaktie som vi aldrig ser röken av i Sverige då de flesta eller alla banker går via en depåbank för att mäkla våra affärer i Nordamerika.

   Jag känner inte till Orions eventuella utdelningsplaner.

   1. Tack för svar Marcus.
    Ja, normalt är det ju 15% källskatt på utdelningen för den.
    Denna gången köptes Orion för det som var kvar efter 30% avdragen källskatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)