Podden Marknaden – Veckans utdelningsbesked och bokslut

Hör mig och två andra börsrävar i podden Marknaden diskutera rapporterna som kom i veckan. Januari 2023 är snart slut men floden av bokslut har precis börjat. Vi pratade bland annat om H&M, Atlas Copco, Intrum och fastighetsbolag.

Här är avsnittet ”Ras men rasslande utdelningar”.

Jag tyckte det blev ett oväntat intressant och trevligt samtal om aktiernas kursrörelser, rapporterna och framförallt om det är rätt eller fel att behålla en utdelning när räntorna skjuter i höjden. Jag tänker här framför allt på Intrum, som i veckan valde att behålla utdelningen trots deras höga obligationsränta.

Som jag skrev i aktiechatten på Privata Affärers sajt så lugnade beskedet mig. En bibehållen utdelningstrend är ändå en bra signal för framtiden. Intrum ”ska framöver arbeta vidare mot att sänka skuldsättningsgraden från 4,0 till 3,5 och att löpande stärka finanserna för att kompensera för de högre räntorna är vettigt.”

Helene Rothstein är programledare för podden Marknaden som Monopol Media har. Förutom aktieskägget Hernhag var även David Lindström och Jonas Björkman gäster.
Helene Rothstein är programledare för podden Marknaden som Monopol Media har. Förutom aktieskägget Hernhag var även David Lindström och Jonas Björkman gäster den 27 januari 2023.

Avsnittet blev en timme långt, vilket kan vara den längsta och matnyttigaste poddinspelningen som jag har gjort.

För ”mina” aktiepoddar se sidan med Börspanelen.

2 reaktioner till “Podden Marknaden – Veckans utdelningsbesked och bokslut”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)