Sdiptech Pref dagens aktieköp

I tider av höga värderingar på börsen är det värt att sprida riskerna till alternativ. Nu är det svårt att hitta ränteliknande placeringar som ger mer än inflationen, så min kompromiss fortsätter att vara preferensaktier. Idag köpte jag Sdiptech Pref som ger över 8 procent i direktavkastning.

Den är nästan i högsta laget, då hög direktavkastning brukar indikera hög risk. Nu tycker jag att risken sjunker rejält då bolaget dels omfokuserat mot infrastrukturtjänster och dels sätter stamaktien på börsen. Det ökar möjligheterna att följa hur bolaget och vinsten utvecklas, vilket är viktigt så vi ser att bolaget har råd med utdelningarna till preferensaktieägarna.

Dessutom genomför Sdiptech en nyemission (av stamaktier) på brutto 500 miljoner kr som ankarvinsterare är med och tar en del av.

 

11 reaktioner till “Sdiptech Pref dagens aktieköp”

 1. Jag instämmer absolut i din analys. Även jag ökade i denna pref så fort jag hörde talas om att de tar in mer aktiekapital. Men utöver det så har ju risken minskat avsevärt i denna pref som jag ser det mtp företaget mycket goda utveckling sedan prefen lanserades, det är i princip ett annat företag idag.
  Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  1. Ja, nu fokuserar de kring infrastrukturtjänsterna och har ”skeppat iväg” det mer medicintekniska.

 2. Måste fråga en sak om ett annat bolag och hur nyheter styrs.

  Läste i dag att Björn Ogard i Malmbergs Elektriska sålt hela sitt innehav, detta kan ju vara oroväckande. Men så gick jag in på insiderköp och ser där att VD:n Jan Folke KÖPT samma antal aktier som Ogard sålt – det kan ju anses positivt då det är VD:n. Transaktionerna har skett samma datum, så troligt kan ju vara att Ogard sålt till Folke.

  Frågan är; varför skriver då inte Nyhetsbyrån Direkt om köpet som de gör om försäljningen? Det känns ju nästan som en styrning av nyheter; en stor försäljning kan ju trigga nervösa fingrar till att sälja och många går väl inte in och tittar på insiderköp. Har du någon förklaring?

  Länk: https://marknadssok.fi.se/publiceringsklient/sv-SE/Search/Search?SearchFunctionType=Insyn&Utgivare=Malmbergs+Elektriska+AB&PersonILedandeSt%C3%A4llningNamn=&Transaktionsdatum.From=&Transaktionsdatum.To=&Publiceringsdatum.From=&Publiceringsdatum.To=&button=search&Page=1

  1. Nyhetsbyråer försöker få ut nyheter maximalt snabbt, för att hinna före alla andra och innan marknaden hinner reagera. I detta fall hade det varit passande om nyhetsbyrån Defekt… jag menar Direkt hade hunnit med ett till och uppdaterat längre telegram som förklarar att VD:n köpt.

 3. Tjenare Markus, Har du hunnit sätta dig in i den nya etf:en från Catella ”Property Income” som har som målsättning att avkasta mellan 9-11 % och med kvartalsvisa utdelningar på ca 6-8%. Som utdelningsinvesterare känns det untressant vid första anblick.
  Mvh
  Magnus

  1. Hej!
   Ja, det har jag. Det kommer en analys onsdag denna vecka på privataaffarer.se

 4. Hej,

  Ser att du äger Sampo som har en bra direktavkastning. Tänkte köpa den till min utdelningsportfölj, anser du att den fortfarande är köpvärd på dagens nivå?

  1. Hej,
   Ja, i princip även om det inte är lika billigt längre så gillar jag fortsatt caset i Sampo. Trenden är fint uppåt i aktien.

  1. Sdiptechs stamaktie är inte särskilt säker, men preferensaktien är tryggare även om den är i det högre risksegmentet för att vara en preff.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)