SJR nu extra impopulärt

SJR

Bemannaren SJR har efter första kvartalets rapport och utskiftningen av utdelningen kursmässigt klappat ihop på börsen. Den lägre omsättningen och orderingången i två av tre regioner uppskattades inte av marknaden, men SJR nämner att orderingången är förbättrad och att andra kvartalet blir bättre. Dessutom ska nya satsningen SJR IT ny ändras och bli mer som övriga SJR, vilket innebär en bredare affärsmodell. Varför gjorde man inte det direkt tro?

SJR-aktien är på de lägsta nivåerna sedan 2017 och nu när bolaget är impopulärare än på länge på börsen har jag ökat något i veckan. Då aktien är i fallande trend och tillväxten stannat upp är det fortsatt ett av de mindre innehaven.

Att öka i bra bolag som är i förmodligen tillfälliga kurssvackor på grund av långsiktiga satsningar gillar jag fortsatt. Risken känns som högre nu, trots att kursen är lägre. Du gör som alltid din egen analys och tar ditt eget ansvar för ditt kapital.

4 reaktioner till “SJR nu extra impopulärt”

  1. Det var modigt. Men varför inte invänta tecken på en vändning? Historiskt sett jag själv några gånger gått in på liknande vis alltför tidigt.
    Mvh investera-pengar.blogspot.se

    1. Direktavkastningen är så hög i SJR att jag inte kunde låta bli. Det vore en annan sak i en tillväxtaktie där ett kursras fått direktavkastningen bli 2,5% istället för 2%, det vore inte mycket till tröst om olika värderingsmultiplar är höga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)