Ta det lite lugnare och må mycket bättre

Ta det lite lugnare och må mycket bättre är en lättläst och underhållande bok. Författarna Sigge Ennart och Olof Brundin skriver intressant, eller så beror det på att de har arbetat inom media precis som jag och att jag därför intresserar mig lite extra för ämnet sett ur deras perspektiv.

En rolig höjdare i boken är översättningarna av alla chefsfloskler. Här är ett urval:

Ta det lite lugnare innebär i stor utsträckning att du ska lämna ekorrhjulet i betydelsen pressa dig karriärmässigt och konsumtionsmässigt. Värdera livets olika inslag annorlunda. Enligt boken är det två miljoner människor i landet som vill ta det lite lugnare.

Ett ödets ironi att ena författaren Olof Brundin tyvärr hastigt insjuknade och avled senhösten 2018 strax innan boken var klar. Budskapet blir därmed mer än önskvärt tydligt – ta det lite lugnare och må mycket bättre och vänta inte för länge. Vi vet aldrig i förväg när allt tar slut.

Mer om boken finns på min bokrecensionssida. 

5 reaktioner till “Ta det lite lugnare och må mycket bättre”

 1. Som jag ser det så är väl det där något av det största en rejäl portfölj ger tillbaks. Möjligheten att kunna välja. Bara medvetenheten om det ger ett skönare liv anser jag. Det är absolut värt allt slit det tar att få ihop pengarna, och det man troligen försakar under tiden.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se/

 2. Lättare sagt än gjort med små barn…. men i övrigt håller jag helt med. Att ta vara på åren är en högst rimlig strategi för livet, och ju mer man har att göra ju snabbare går tiden…..

  1. Med barn hemma får man ta det lite lugnare med jobbet så man orkar och har tid med barnen. Att ta det lite lugnare med alla områden i livet samtidigt kanske inte alltid funkar.

   1. Det är passiva inkomster som gäller då – för att få tid med barnen. 😀
    Har själv inga barn och lutar åt att jag inte kommer skaffa barn under min livstid. Då jag känner att jag är för sjuk för att göra det.

    Men jag köpte ett exemplar av denna bok direkt från Sterners förlag. Tänkte läsa ut boken och sedan ge den till min far som arbetar mycket med egna firman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)