Slå börsproffsen – tio steg till bättre aktieaffärer

Nu är jag klar med min recension av Jan Öbergs bok Slå börsproffsen – tio steg till bättre aktieaffärer. Du hittar förstås recensionen på min sida med recensioner av böcker inom börs och ekonomi.

Trevligt att författaren svarade på min frågor om boken. Det var ett och annat jag inte alls fattade när jag läste sista kapitlet. En del saker inser jag fortfarande inte fördelen med om jag ska vara ärlig.

Intressant därför att REA-metoden har så bra historik, även om det enligt boken är backtrading, alltså har testats i efterhand.

4 reaktioner till “Slå börsproffsen – tio steg till bättre aktieaffärer”

 1. Hej,
  Grym bok. Jag har dock lite svårt att få ihop modellen. Hoppas du kan rätta mig ifall jag har gjort fel. Jag använder mig av informationen som finns på Avanza.

  Ex, Swedbank.
  För att få fram E/P-tal så har jag tagit vinst/aktie delat på kurs*100. Jag får få fram ett E/P tal som är 8,47. Är det rätt? Gällande JEK som du nämner i boken så har jag använt ”Eget kapital/aktie SEK”, som man kan hitta på Avanzas sida. Är detta rätt?

  Uppskattar om du hjälper mig med detta då detta är allt jag behöver nu när jag är klar med boken.

  MVH, AFFE

  1. Hej, jag har som sagt bara recenserat boken. Det är Jan Öberg som skrivit den så du bör nog fråga honom i första hand, även om du verkar ha rätt gällande E/P-talet (vinstavkastningen).

   /Marcus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)