Ny preferensaktie och KF på engelska

Min sida med villkoren för preferensaktierna har jag uppdaterat idag. Jag har lagt till ZetaDisplay Pref som saknats en liten tid 🙂 och den splitter nynoterade Preservia Pref. Båda är i högrisksegmentet och känns inte särskilt intressanta. Preservia är så nystartat, annars borde hyresfastigheter vara lågrisk.

Efter Sagax inlösen av preferensaktier finns det ett återstående tills-vidare-alternativ. Varje preferensaktie kan lösas in mot en D-aktie. Jag lutar fortfarande åt att du inte ska göra det. Även om preffen har lite lägre direktavkastning får du företräde till utdelningarna och därmed lägre risk. Oavsett skrev jag en rad om det i prefftabellen.

Jag har tagit bort Ratos Pref då de avnoteras nu i juni 2017. Detta efter att aktien löses in enligt de ursprungliga villkoren i bolagsordningen och prospektet.

En annan sak jag gjort är att min sida med engelska finansord har kompletterats med att kapitalförsäkring heter Endowment insurance och att Investeringssparkonto kan kallas för Investment Savings Account.

6 reaktioner till “Ny preferensaktie och KF på engelska”

  1. Ferronordics preff har haft för hög risk, men det går allt bättre för dem tror jag.

 1. Hej Marcus! Såg att Quartier properties ska notera sin stamaktie. Emissionen blev tydligen övertecknad. De har ju haft en preferensaktie på marknaden sedan tidigare. Kan det vara läge att köpa preferensaktien nu? Hög direktavkastning och den höga risken har minskat något i alla fall. Bra krydda i preffportföljen?

  1. Hej! Det är intressant, men det är ett nystartat bolag. Vi får se om det går bra för dem, då kommer det gynna även stamaktien då det skulle sänka kreditrisken.

 2. Vad är din syn på Ratos B-aktie?
  Det har ju varit lite rörigt i Ratos.
  Hur tror du att de står sig på några års sikt?

  1. Ratos bottnar nog kring dessa nivåer och deras omorganisation känns lovande. Borde nog kunna gå som index framöver nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)