Så investerar du i en lågkonjuktur med höga räntor – Stockholm Life

Stockholm Life har intervjuat mig om hur vi ska investera och spara i tider med höga räntor och lågkonjunktur.

Vanliga sparkonton med insättningsgaranti börjar få räntor nu och detta är det enklaste och tryggaste spartipset på ett års sikt. Räntefonder kan falla i värde. Guld är en rätt bra sparform från en generation till en annan. Det finns råvaror som är mer spännande. Kvar är aktier och aktiefonder på sikt, så det förblir det jag tipsar om som grund vid sidan av att äga sitt boende. Och mer om tillgångar skriver jag som du kanske vet om i boken Hitta tillgångarna som gör dig rik.

Bostadsbubblor, räntor och storbanksaktier. Industribolag, tillväxtbolag, och fastighetssektorn. Olika börsbolag, utdelningstrender och utdelningsbesked. Hur har jag agerat? Framtidstrender och digitaliseringen av samhället. Belåning av portföljen eller bostaden. Och mycket mer.

I YouTube-kanalen Stockholm Life pratar vi om allt från hur olika aktiestrategier påverkar din börspsykolgi till olika branschers lägen när vi har lågkonjuktur med höga räntor.
I YouTube-kanalen Stockholm Life pratar vi om allt från hur olika aktiestrategier påverkar din börspsykolgi till olika branschers lägen när vi har lågkonjuktur med höga räntor.

6 reaktioner till “Så investerar du i en lågkonjuktur med höga räntor – Stockholm Life”

 1. Hur tänker du kring Preferensaktier i dagsläget med stigande räntor?
  Hög direktavkastning men hög risk. Hur stor risken att de vanliga fastighetspreffarna ställer in utdelningar?
  Är det läge att köpa?

  1. Det är viss men ändå liten risk för sänkning i de stora fastighetsbolagen just nu, men den kan komma att öka framöver. Jag tycker vi ska ha låg exponering mot preffarna tills vidare, inget att springa benen av sig för.

 2. Hej Marcus!
  Du som har lite tillväxt vid sidan av din utdelningsportfölj. Vad tänker du kring Candles Scandinavia som tillväxtbolag på kort och lång sikt? Har så svårt att bestämma vilket ben jag ska stå på =)

  Ha en fin kväll!
  /Christoffer

 3. Hej Marcus,

  Har en portfölj som jag känner mig ganska nöjd med, och följer många av dina fina tips och ideér kring marknaden. Den ser ut som följer:
  SSAB
  Wihlborgs Fastigheter
  Nibe
  Hexatronic
  Cibus
  Volvo B
  Investor B
  Axfood
  Lundbergföretagen
  Brookfield Renewable Corp
  Brookfield Infrastructure Corp
  Brookfield Asset Management

  Skulle du säga att det saknas något för att få en god bredd på portföljen? Eller något som borde plockas bort?

  Tack för all inspiration kring aktier och sparande. Har även din ”Sparbox” till min son.

  1. Hej!
   Så här spontant ser jag inget som uppenbarligen måste ändras. Behåll SSAB så länge bolaget går bra och stigande kurstrend. Blir det en svacka där bör du se upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)