Think and grow rich – en bok att hylla och såga

Think and grow rich bokrecension och delvis sågning!

Think and grow rich av Napoleon Hill är en klassiker bland ekonomiböckerna. Delvis förstår jag det, delvis undrar jag varför. Se mer vad jag menar i bokrecensionen som du kan bläddra fram på min sida om böcker i hur man bli rik.

Det jag tar upp i detta blogginlägg är att å ena sidan är boken proppad med olika tips på hur man ska tänka och se på saker och ting i karriären och när det gäller att bli rik. Å andra sidan känns boken seg eller lite småflummig. Autosuggetioner, självsuggestioner, telepati, det sjätte sinnet – allt berörs. Där någonstans i slutet av boken ger jag upp.

Jag hade hellre läst mer om hur Napoleons kärleksliv påverkade hans kreativitet och därmed framgångarna på slagfälten. Detta enligt kapitlet om sextransmutationer, närmare bestämt på sid 215 i denna storpocket. Där står det en halv sida om just det som ett exempel på hur sådana drivkrafter och influenser från fruar till framgångsrika män genom historien påverkat prestationsförmågan i karriärerna. Samtidigt blir jag tveksam och tycker mycket låter långsökt. Jag hade gärna läst mer som backat upp den här teorin. Självklart har man en fördel av en bättre hälft, ett bra förhållande, men att det får sån fart på kreativitet och karriär eller gör en diktator mer framgångsrik i ett krig?!

2 reaktioner till “Think and grow rich – en bok att hylla och såga”

  1. Jag kan väl hålla med om att den här boken innehöll en del konstigheter. Men, jag tog själv med mig en del tämligen nyttiga mentala modeller ifrån den.
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)