Tre nya personbästan på gymmet

Först ut för dagen var knäböj. Det gamla rekordet på 117,5 kg var med lite tveksamt djup så jag är glad att mitt nya personbästa är med godkänt djup.

I marklyftet var jag mer tveksam till om jag skulle kunna slå rekord, men det gick. Det var svintungt, men med lite ostbågerygg fick jag upp 160 kg.

Vän av ordning kanske tycker jag inte skulle släppt skivstången i golvet, eftersom man inte får det i styrkelyft. Jag struntade i det och försvarar mig med att jag kör med strongmanregler där det inte är så noga. Får jag bara upp stången så! 🙂 Jag får ju inte ha gymhandskar heller egentligen om det vore formell tävling, däremot är magnesium tillåtet då.

I bänkpressen var jag än mer osäker på om jag skulle klara av att persa, men det gick. Jag tog allt vad jag hade och såg inte ens om min PT hjälpte mig med stången upp. Det vara bara att grimasera ihop ansiktet till en skrumpen boll och ta i som en dåre.

Tydligen hjälpte hon inte till. 107,5 kg är därför mitt nya personbästa i bänkpress. Vid årsskiftet var det 10 kg mindre. Med andra ord en mycket god utveckling i år!

Därmed har jag förbättrat mitt 1RM i alla fem disciplinerna: Militärpress, frontböj, knäböj, marklyft, bänkpress. Det inom loppet av drygt tre veckor. Det är alltid lika roligt att uppdatera min rekordsida.

2 reaktioner till “Tre nya personbästan på gymmet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)