Beijer Alma in i aktieportföljen och HASI ut

Jag har sålt hela mitt innehav i Hannon Armstrong Sustainable Infrastructure Capital (HASI) då de pressas av tullarna på solceller. Amerikanska solcellsbolag säger tydligen upp folk nu och även om HASI finansierar andra miljövänliga projekt är trenden i aktien ned av bra anledningar.

Om dessutom analytikern och författaren Marc Lichtenfeld tycker det är bäst att satsa på något annat är det nog det. Jag har svårt att få all kringliggande information om vissa USA-bolag från Sverige, så jag får lita på honom här. Förlorade totalt 11% på ett år med HASI. 🙁

Istället har jag köpt aktier i Beijer Alma. Ett industribolag jag borde köpt för flera år sedan, men först nu har jag gjort slag i saken och lever numera som jag lär även när det gäller denna aktie.

Stigande utdelningstrend, höga 20 procent i årlig avkastning på eget kapital, hyfsad direktavkastning på 3,7 procent, överkomlig men inte billig värdering, en aktie som konsoliderat (rört sig i sidled) sedan början av 2017 är det som lockar mig. Plus att Beijer Almas orderingång stiger och bolaget går mot en stark konjunktur.

En medelstor post i Beijer Alma ökar dessutom min vikt i verkstad/industri från minimala nivåer till aningen större. Bra riskspridning via denna affär.

Jag har också ökat i Six Flags och även lite grann i Boston Pizza och AT&T.

Som alltid ska du göra din egen analys och inte nödvändigtvis göra som jag bla bla friskrivning bla bla. Allt du satsar på börsen kan förloras bla bla. 🙂

15 reaktioner till “Beijer Alma in i aktieportföljen och HASI ut”

 1. Tror du gjort ett långdiktigt bra val med Beijer Alma. Kanske inte fyndläge nu i själva aktien, men över tid har det här bolaget levererat bra. 🙂

 2. Tjena Marcus,
  Det tror jag blir bra det där köpet. I flera år har Beijer Alma dykt upp på mina sökningar och jag har sett dem där med uppenbart fina features men heller inte slagit till. Jag får ta mig en närmre titt jag också.

  Mvh petrusko

  1. Hej! Det låter bra, men jag hoppas på en omotiverad kursnedgång då så du kommer in på bra nivåer. Inte för jag har en aning om en sån kommer eller inte, men ändå. 🙂

 3. Ägt Beijer Alma i tre år och är nöjd, den tuffar på i lugn takt….klokt val./ Patrik

 4. Hej Marcus!
  En liten från om råd om råd så att säga. Har kollat in Oxford Income Letter som just Marc skriver i. Skulle du säga att det är värt pengarna att abonnera på nyhetsbrevet? Har i dagsläget prenumeration på Dividend.com men funderar på att komplettera med Marc för att få lite annat perspektiv på köpvärda utdelare i USA.
  Tack förövrigt för alla läsvärda böcker och ständiga guldkorn via bloggen och Twitter!

 5. Hej Marcus,
  Jag har en utdelningsportfölj med mest stora och stabila bolag med bla Beijer Alma, Castellum, Holmen, Essity, Axfood osv. Jag har dock tre konsultbolag; Sweco, Ework samt SJR. Är det för många tycker du? Funderar lite på att sälja av SJR och kanske ta in Latour eller Kinnevik istället. Vad tycks?
  Tack för en trevlig blogg!

  1. Hej, eftersom dina konsultbolag verkar i olika branscher är det ingen katastrof. Men visst vore det mer riskspridning med ett investmentbolag istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)