2019 års tester av streamingtjänster – HBO och Viaplay

HBO med game of thrones testat

I maj 2019 testade jag för första gången en känd streamingtjänst. Ja, jag ligger efter, men det brukar löna sig att inte ha allt det senaste och dyraste. Just TV är rätt billigt, men tiden är en knapp resurs.

Jag började med en av de stora tjänsterna för streaming i form av HBO. Jag ville helt enkelt se sista säsongen av Game of Thrones och ville inte vänta längre. Så mycket mer än det och dokumentären Becoming Warren Buffett hittade jag inte av värde för just mig. Detta då den nya säsongen (tredje) av klassikern Twin Peaks var så otroligt seg och svårbegriplig att jag gav upp mitt i avsnitt tre. Och jag är ändå ett gammalt fan till serien.

HBO hade en okej app, men det hade gärna fått vara undertexter direkt istället för att jag fick välja det aktivt. En okey upplevelse och sammantaget. Jag sade upp mitt abonnemang och det i så god tid att jag slapp betala något. Prova-på-månader är trevligt för mig som kund, men inte för mig som aktieägare i AT&T som äger bl.a. HBO. Tveksamt val rent strategiskt av AT&T och även svenska Telia som även de köpt på sig TV-produktion.

I juni 2019 skaffade jag Viaplay för jag ville se Avengers Infinity Wars. Varför vänta tills den går på vanlig analog TV, tänkte jag (som stannat upp för att kunna accelerera). Viaplay hade till min glädje också säsonger jag inte sett av Blacklist och även det där avsnittet av Criminal Minds som jag missade en gång (säsong 13 del 1).

Jag blir galen av Viaplays app då den hela tiden väljer nästa avsnitt för offensivt. Har jag just sett ett avsnitt av Blacklist och nästa avsnitt börjar automatiskt stänger jag av 1 sek in i det avsnittet. För att jag tittat klart och bara vill se ett avsnitt per gång. Nästa gång jag startar appen för att fortsätta där jag slutade blir det automatiskt ytterligare ett avsnitt längre fram. Har jag sett del 1 vill jag se del 2 härnäst, inte del 3. Hela tiden måste jag avbryta och välja det föregående avsnittet som jag bara såg 1 sek av innan jag hann stänga av.

Än värre var det ett par gånger när jag såg SWAT för uppspelningen av nästa avsnitt började rulla i slutet av ett avsnitt som jag inte sett. Nu kan man gå in på serier och avsnitt på två olika sätt, men ingen app som jag kan lite på.

Nu har jag sett klart på Viaplay då serierna jag följer inte har några nya avsnitt längre, men jag betalade faktiskt för några månader här. Sammantaget helt klart ett utbud i min smak och börsnoterade ägaren Nent ter sig plötsligt lite attraktivare som aktie igen.

Under 2020 ska jag testa Netflix hade jag tänkt.

Jag gillar verkligen streamingtjänster då jag slipper snabbspola förbi reklamavbrott. Sen jag fick kabel-TV i tonåren för länge sedan insåg jag snabbt att jag måste sätta timer på allt och spela in allt för att inte missa det och för att slippa bli tokig på reklamavbrotten. Jag säger inget om reklam mellan avsnitt eller före filmen på bio, men mitt i något är bara en dålig idé och inget jag någonsin accepterat.

Vilken streamingtjänst tycker du har bäst app och utbud?

9 reaktioner till “2019 års tester av streamingtjänster – HBO och Viaplay”

    1. Förklara då exakt hur agent Cooper tog sig ut ur cabin i the woods där han varit med andar och annat i 20 år. Han gick runt i huset och kom till något plåtaktigt under en stjärnhimmel?! Tittade även ut genom det där experimentet där grabben satt och vaktade. Vaknade sen upp i en av hans två dubbelgångares kroppar, alltså inte i dödsriket utan i verkligheten igen?! Eller? Och varför filma 5 min när en gubbe i skogen målar spadar utan att något händer. Det är en sak att etablera stämning och bygga karaktär, men det har var det seeeeegaste.

  1. Vi har testat de du beskriver men har landat i Netflix. Ibland brukar vi dock göra en utflykt och testa annat. Netflix har också bra barn-tv vilket är ett plus i vårt hem.

    God jul!

    1. Tror det är en liten del människor som gör som du (och jag). Tar en testperiod och avslutar direkt. Tror det är många som har dubbla och trippla abonnemang (ex.vis. Netflix, hbo och viaplay) för att de inte bryr sig tillräckligt. Du vet första ladden är gratis, sen är man fast.

  2. Piratebay och en USB-pinne. Är så krångligt och tidskrävande att man ger upp och tittar på nyheterna istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)