Carl Armfelts bästa råd till småsparare

I en intervju i DI (betalvägg) kom Core Ny Tekniks ena förvaltare Carl Armfelt för en tid sedan med ett bra tidslöst råd.

”Två saker: ett tydligt lönsamhetsfokus och att bara investera i bolag med ett börsvärde under 50 miljarder kronor. Gör man det kommer man alltid investera bättre än nästan alla andra småsparare över tid.”

Småbolagsstrategin har verkligen lönat sig under stora delar av de 2000-talet och 2010-talet. Mindre bolag må ha lite högre risk, men tillväxten för de lönsamma snabbväxarna gör att det är värt risken.

Att ha småbolag som en portföljstrategi för hela eller delar av portföljen är därför en god idé. Kanske kompletterar du med aktier och fonder som matchar den strategin eller så satsar du till större delen på mindre bolag. Se upp så du inte köper allt för unga förhoppningsbolag. Det finns många heta bioteknik- och IT-bolag där ute som inte har beprövad lönsamhetsförmåga. Eller som bara är för dyra.

Småbolagsstrategin och andra strategier går jag igenom i Den enkla vägen att lyckas med aktier.

Gränsen mellan värdeaktier och tillväxtaktier diskuterar jag i Hitta världens bästa aktier.

4 reaktioner till “Carl Armfelts bästa råd till småsparare”

  1. Hej Hernhag.
    Min favorit är Plus småbolag Sverige index. 0.45% i avg. Följer Carnegie småbolags index
    God Jul.
    Mvh. Jacke77

  2. Jaha, då vill det alltså till att man undviker alla torgförda ”små”bolagsfonder då alltså? Dvs de som i likhet med tex Handelsbankens istället köper Electrolux, Balder och andra ”små” bolag, i takt med att fondens storlek svällt bortom alla rimliga proportioner så att elefanten inte längre kan röra sig i porslinsbutiken? 🙂
    Mvh investera-pengar.blogspot.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)