Tradingmammans bästa tips för bättre tajming på börsen

Patricia Hjärtner - Tradingmammans bästa tips för bättre tajming på börsen

Tradingmammans Patricia Hjärtner kommer här med hennes bästa tips för bättre tajming på börsen. Hennes sajt är www.hjartnerpartner.se.

1 Vi gillar båda aktieutdelning. Kan du berätta lite kort om din utdelningsstrategi?
Ja, jag gillar utdelning, det va där mitt aktieintresse började. Det kändes jättekul att man fick utdelning bara för att man ägde en aktie :). Nu efter dessa år så har jag utvecklat min strategi där jag är noga med att se till att jag äger en aktie som ger utdelning varje månad. Vissa aktier ger utdelning fler gånger per år och det är tacksamt, eftersom det då i vissa månader kommer in mer utdelning. Jag försöker se till att utdelningspengen kommer in på kontot innan det är dags att återinvestera i
nästkommande aktie för att få ta del av utdelningen. Så; utdelningen som kommer in i januari återinvesterar jag i aktien som ger utdelning i februari (dock måste datumen stämma), ju fler aktier jag äger i februari aktien desto högre utdelning får jag och desto fler aktier kan jag investera i den aktie som ger utdelning i mars osv…

Ibland kan jag sälja av hela eller en del av innehavet i en aktie om jag anser att den nått en viss kursnivå samt att jag vill ta hem en vinst. Om det är så att bolaget börjar komma med negativa nyheter så får jag ta en funderare om det är värt att äga aktien eller om det är dags att sälja för att jag inte ser en framtid.

2 Hur ser en dag för dig ut som daytrader?
Min dag ser lite olika ut nuförtiden då vi skaffat hund nyligen så har inte riktigt fått rutin på det ännu 🙂 men i det stora hela så är den nästan densamma.

Vid kl.8  tiden börjar jag läsa nyheter om marknaden samt de aktier jag följer.
Vid kl.8.45 börjar jag kika på callen och sen sitter jag och tittar på när börsen öppnar.
Vid ca kl.9.20-40 köper jag min första aktie.
När det är lunch så äger jag ingen aktie alls dock sitter jag och tittar på de aktierna som jag bevakar.

Jag vill helst ha gjort min dag och tagit min budget innan kl.15. Efter det kommer kidsen hem och då vill jag vara klar så att jag bara kan analysera min trades.

3 Vilka är dina tre bästa knep för att få bättre tajming på börsen?
Mina bästa tips är att fokusera på ett få antal aktier så att du blir riktigt duktig på dem och vet vad du kan förvänta dig i forma av kursuppgång/nedgång samt hur aktierna påverkas av nyheter, rapporter och eventuella utdelningar.

4 Du har handlat med aktier i cirka 20-års tid. Vilka misstag och
framgångar har du lärt dig mest av?
Jag har lärt mig mycket av att inte hålla mig till min plan och följa min strategi, att bli för girig och tänka lite till och lite till har inte heller varit lyckat haha.

Nu håller jag mig benhårt till min plan och följer min strategi till 100%, det är ofta jag kapar en vinst men också att jag tar en exit snabbare när en aktie börjar falla. Det funkar för mig att tänka ”Många bäckar små”, viktigaste är att inte lockas av allt brus som skrivs utan hålla sig till sin plan om man har en strategi som fungerar.

5 Hur startade ditt intresse för aktier?
Det var min mamma som fick upp intresset hos mig, hon var väldigt intresserad och duktig på aktiehandel. Så när jag va ca 20 år började jag själv handla med strategin utdelning och is i magen.

Hon prenumererade på DI och Privata affärer och det var ofta prat om aktier och grafer hemma hos oss, jag följde också med en hel del till banken för att köpa någon aktie, det va innan man kunde göra sin handel själv på datorn. Som liten var det inte världskul men intresset kom rätt snabbt till mig när jag började arbeta och började få lön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)