Chansaktier, budregler, lägsta courtaget och AOIL-budet

Har du något tips på vilken aktie jag ska köpa för 3000kr? Som Fingerprint eller något sånt?
Om du vill ha en lottsedel eller chansaktie för några tusen kr kan du titta närmare på aktier som G5 Entertainment och Transmode,

Vad tycker du om att man är hänvisad till läktaren pga man inte fått tilldelningen än? Finns det ingen regel som säger att alla måste ha fått tillgång till sina aktier innan man får inleda handel? Man kanske inte ska ha endast en dag mellan sista anmälningsdag och första handelsdag, det borde kanske vara tre.
Ja, det borde ur en synvinkel vara tre dagar så alla kan börja handla samtidigt. Jag har för mig att de stora aktieägarna får sina aktier först för de är inte så många. Om det hinner gå ett par dagar innan börshandeln kommer igång kommer dessa att börja handla utanför börsen direkt av varandra och andra. Jag tror att det är det man vill undvika med att sätta i gång börshandeln i t.ex. Platzer ”för tidigt”. Visst är det orättvist mot små aktörer, men jag är osäker på om det finns någon bra lösning.

Jag läser alltid din chatt på fredagarna och uppskattar den mycket. I den senaste så kom courtage i ISK upp och jag ville bara inflika att Avanza har två alternativ (bas, premium) där den billigare nivån är 39kronor. Gissningsvis så är det då samma hos Nordnet.
Det lägsta courtagenivåerna är riktigt låga. Avanza har alternativ på 0 kr och 1 kr. Det har Nordnet också.
Därför nöjer jag mig med att säga att det går att få ett courtage under tian, men att det då kan finnas vissa begränsningar i utbudet etc.

Så rätt du tänkte men så fel det blev. Du tog inte med parametern – ryska banditer stödda av en fasad av – som i det här fallet – en svensk styrelseordförande + en dito ledamot. Denna händelse – skambudet eller snarare pungsparken – gör att jag aldrig mer kommer att köpa aktier med ryssar som huvudägare. Är intill förvissning övertygad om, att det är inte bara jag som tänker så. Alliance-skandalen kommer att ha efterdyningar långt fram i tiden, men det stör nog inte banditerna i Alliance Oil.
Jag har tipsat om Alliance Oil som en chansaktie under året som gått och sedan dess har kursen gått upp. Den sista lite längre text jag skrev var på webben att det i vart fall inte är bråttom att sälja.
P/E-talet har alltid varit misstänksamt lågt och nu vet vi varför. Ryssland är ganska mycket vilda västern. Det här är ännu en påminnelse om vad hög risk betyder. Du har rätt i att budet och de suspekta välgörenhetspengarna till huvudägarens stiftelse kommer att få följder, åtminstone i form av ännu lägre värdering av ryss-kontrollerade bolag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)