Chocken – Castellum har gått om Hufvudstaden i antal år med utdelningshöjning i följd

Hufvudstaden

Veckans överraskning är att Castellum har gått om Hufvudstaden i antal år med utdelningshöjning i följd. Det beror på Hufvudstaden upptäckt att de hade oförändrad ordinarie utdelning per aktie år 2000. Första höjningen för fastighetsbolaget kom därför 2001 och det är numera därifrån jag räknar sviten i topplistan. 

– När vi går igenom vår utdelningshistorik har vi konstaterat att vi ”dessvärre” lämnade samma ordinarie utdelning, 85 öre per aktie, för år 1999 och 2000. Därav har vi fått nollställa räkneverket från år 2001 och säger att höjning av utdelningen görs för 19:de året i rad, svarar finanschefen Åsa Roslund när jag mejlar henne.

I bokslutskommunikén för 2019 står det klart och tydligt 19:e året i följd med höjd utdelning.

Varifrån jag ursprungligen fick fel uppgift vet jag inte. Kanske från databasen Factset för sju till åtta år sedan och att jag då inte dubbelkollade varenda bokslut. Oavsett beklagar jag att jag haft en felaktig uppgift på Hernhag.se och i min bok om aktieutdelningar.

Fastighetsbolaget Castellum ligger därmed etta på listan.

Tack till @sparharen på Instagram som uppmärksammade mig på detta.

En kommentar till “Chocken – Castellum har gått om Hufvudstaden i antal år med utdelningshöjning i följd”

  1. Hej Marcus,
    Bra att du skriver om det. Det blir fel ibland. Jag har själv gjort samma sak och inte verifierat utdelningsstreaken i Hufvudstadens rapporter.

    Tack för infon

    Mvh petrusko

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)