Det svänger kring Geo Group

Jag har nu rett ut lite mer kring vad som gäller för Geo Group efter gårdagens nyhet kring de privatdrivna fängelserna i USA.

Idag meddelar Geo Group att man förlängt ett avtal gällande skötseln av ett statligt fängelse. Å andra sidan verkar myndigheten ändrat sig enligt en pressrelease som kom strax därefter. Förhandlingar pågår. Minst sagt klantigt av Geo Group att inte kolla upp saken bättre innan de släpper en pressrelease.

Igår skrev Oxford Income Letter att man plockar ut aktien ur portföljen då det blir svårt att klara utdelningarna, eftersom en stor del av intäkterna kommer från statliga fängelser. Igår sa en annan expert på CNBC att det bara är 11 procent.

Tydligen är det så här enligt Marc Lichtenfeld (han som skrev boken Get rich with dividends):

”The Bureau of Prisons makes up just 11%, but the entire federal government makes up just under 50%. If BOP is cancelling contracts, others might as well. And even if it’s just 11%, that’s going to hurt cash flow in a meaningful way.”

Det finns alltså olika typer av statliga kontrakt, beroende på vilken myndighet och typ av anstalt det gäller. 11 procent är det som riskeras nu. Mer exakt är det fem faciliteter, men det är inget som bolaget tror påverkar resultatet i år.

4 reaktioner till “Det svänger kring Geo Group”

 1. Hur resonerar du över Geogroup går du ur bolaget ?
  Har själv en del aktier och funderar över hur jag ska gå tillväga vänta ut ifall de går upp lite och sedan sälja eller kliva av direkt.
  Är väldigt tveksam över framtiden gällande fängelser i Usa fast det är klart att de kommer behövas frågan är hur de löser platsbristen som uppkommer ifall de stoppar privata fängelser.

  1. Jag lutar fortfarande åt att behålla mitt innehav oförändrat, men sätta en stop loss för att skydda innehavet och kompensera för riskerna.

   1. Sålde idag mina Geo efter dagens nedgång på dryga 3% tar smällen och accepterar förlusten på 30%
    Rätt eller fel men har gjort fel förut med att ligga kvar och vänta på uppgång för länge.
    Väntat med spänning på din nya bok!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)