Fonden Xact Högutdelande höjer utdelningen

Fonden Xact Högutdelande

Mitt största innehav är den börshandlade fonden Xact Högutdelande. Idag kom beskedet att de höjer utdelningen från fjolårets 5 kr per andel till 5,60 kr per andel. ”Utdelningsbeloppet motsvarar 4,51 % av fondens andelsvärde vid stängning per 2018-04-30.”
(Tillägg 3 maj 2019: datumet ovan är i skrivande stund fortfarande korrekt citerat, men det är förstås 2019 de menar).

Utdelningshöjningen är motsvarande 12 procent (ej procentenheter). Årets 5,60 kr delat på fjolårets 5 kr är nämligen 1,12. Det är en bra höjning som känns alldeles lagom, varken för stor eller för liten.

En direktavkastning på 4,5 procent är också bra. Fonden är inte full av värdefällor med enbart skyhöga direktavkastningar, utan en rätt blandad samling stabila utdelare.

4 reaktioner till “Fonden Xact Högutdelande höjer utdelningen”

  1. Hej Marcus,

    Köper du XACT genom Avanza eller Nordnet? Hörde att det är bättre att köra genom KF i Nordnet pga källskatten som man får tidigare.. Kör du Avanza eller Nordnet? Och KF eller ISK?

    Tack!

    1. Hej!
      Xact Högutdelande är noterad i Sverige så det är ingen källskatt på utdelningen där. Jag har det mesta av mitt kapital hos Avanza i KF. Ibland kan Nordnet vara lite snabbare med att återbetala källskatten på utländska bolagens utdelning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)