Fonden Xact Högutdelande höjer utdelningen

Fonden Xact Högutdelande

Mitt största innehav är den börshandlade fonden Xact Högutdelande. Idag kom beskedet att de höjer utdelningen från fjolårets 5 kr per andel till 5,60 kr per andel. ”Utdelningsbeloppet motsvarar 4,51 % av fondens andelsvärde vid stängning per 2018-04-30.”
(Tillägg 3 maj 2019: datumet ovan är i skrivande stund fortfarande korrekt citerat, men det är förstås 2019 de menar).

Utdelningshöjningen är motsvarande 12 procent (ej procentenheter). Årets 5,60 kr delat på fjolårets 5 kr är nämligen 1,12. Det är en bra höjning som känns alldeles lagom, varken för stor eller för liten.

En direktavkastning på 4,5 procent är också bra. Fonden är inte full av värdefällor med enbart skyhöga direktavkastningar, utan en rätt blandad samling stabila utdelare.

8 reaktioner till “Fonden Xact Högutdelande höjer utdelningen”

 1. Hej Marcus,

  Köper du XACT genom Avanza eller Nordnet? Hörde att det är bättre att köra genom KF i Nordnet pga källskatten som man får tidigare.. Kör du Avanza eller Nordnet? Och KF eller ISK?

  Tack!

  1. Hej!
   Xact Högutdelande är noterad i Sverige så det är ingen källskatt på utdelningen där. Jag har det mesta av mitt kapital hos Avanza i KF. Ibland kan Nordnet vara lite snabbare med att återbetala källskatten på utländska bolagens utdelning.

 2. Hej Hernhag!

  Dessa var goda nyheter, indeed 🙂

  XACT Högutdelande är också mitt största innehav som jag även månadssparar i tillsammans med de största Svenska investmentbolagen.

  Jag hoppas på en lika ljus utdelningsframtid åren framöver!

  Med vänliga hälsningar,
  Fröken Investera

 3. Hej!

  Jag har fått en sudd om 100k av mor. Eftersom jag inte behöver dessa pengar nu eller, ganska säkert, på 5 års sikt, så skulle jag vilja köpa Xact Högutdelande för hela beloppet och sedan återinvestera utdelningen i samma fond. Detta för att slippa engagera mig i djupare analyser mm.
  Jag har swingat lite på börsen och insett att det inte är något för mig då jag haft svårt att göra känslokalla affärer med så lite som 10-20 000 kr
  Fråga: är det en smart, gyllene medelväg för en som är lite lat OCH svinrädd för att förlora pengar?

  Tack för bra böcker!

  1. Hej!
   Det är en helt okej väg att gå. Enda problemet är att XACT Högutdelande är ganska ny som fond och jag vet inte hur många värdefällor det är i fonden, kanske är några av högutdelarna bolag som får sänka utdelningen och att det är därför de värderas som de gör. Leta gärna fler och tryggare fonder som komplement, typ Carnegie Corporate Bond eller Spiltan Högräntefond.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)