Frågor och svar: Absolent, Doxa, SPFF, nybörjartips

Tänkte höra vad du tror om Absolents  utsikter?
Det lilla jag vet är att de är nischade och jag tycker de är ett spännande tillväxtbolag i Melker Schörlings anda. 

Doxa genomför en nyemission under tiden 3 till 18 november till en
teckningskurs på 1 kr/aktie. Teckningstiden går ut imorgon. På fredag är
det således för sent att fråga dig under ”chatt-time”. Jag hoppas att du
ändå kan redovisa hur du ser på aktien.

Att Doxa enligt niomånadersrapporten fortfarande har större förlust än försäljning säger en hel del om risken. Jag skulle därför säga att det är en lottsedel och därmed inget jag direkt rekommenderar. 

Jag hade en fråga angående ETF. Är intresserad av att investera i Global X Superincome preff. Vad ska jag tänka på och vad blir det för kostnad? Tänker köpa via min KF.
ETF:en har ticker SPFF och skulle kunna falla om det blir långvarigt hög inflation och höga räntor i USA. Eller en ny finanskris, har dessutom för mig att fonden har många preffar från banker. Annars är det ett stabilt utdelningscase med bra direktavkastning. Valutarisken finns där också, men trenden är åt rätt håll just nu i vart fall och räntehöjningar lär komma först i USA vilket skulle kunna stärka dollarn. Förvaltningsavgiften är 0,58 procent om året. Se gärna även diskussionen om främst preferensaktier och SPFF

Jag är en kille på 15 år som har precis startat ett konto på Avanza där jag har 1500 kronor. Har du några tips till mig som nybörjare vad jag ska leta efter eller om det finns några rekommendationer på aktier nu i november/december.
Eftersom du har ganska lite pengar så blir det få aktier och fonder. Börja därför med något billigt som ger riskspridning, som Industrivärden A eller gratisfonden Avanza Zero. 

Har sedan länge en stor del av mitt sparande i Brummer, 2xXL. Men det har varit ett dåligt år för Brummer. Vad anser du, är det dags att gå ur? Vad händer?
När det gäller Brummer Multi-Strategy ser jag ingen anledning att sälja bara för att ett enskilt år inte ger så stor avkastning. Jag vill minnas att de har lagt ned en fond för att den inte höll måttet. Brummer är rätt aktiva på det viset, bara fonder som levererar drivs vidare.

———

Tack för alla frågor. Nästa aktiechatt blir på fredag kl 10 hos PA.

/M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)