Läsarfrågor – Dåligt med tunga ankarinvesterare?

Läsarfråga: Jag läste nyligen något om att börsintroduktioner med tunga ankarinvesterare brukar vara dåliga investeringar. Har du några tankar om detta?
Svar: Bara om det är misstänkt många investmentbanker som sköter en börsintroduktion kan vi misstänka att bolagsledningen inte litar på sitt bolags förträfflighet. Många eller tunga/stora ankarinvesterare har jag inte läst ska vara negativt, jag tycker det snarare indikerar stort intresse. Ett problem med många ankarinvesterare kan uppstå om de tecknar majoriteten av aktierna, för då blir många privatsparare utan aktier. Bolag kan också tacka nej till enskilda ankarinvesterare om de bedömer att de redan har tillräckligt många.

Läsarfråga: Hur går dina tankar kring AT&T? Det pågår som jag förstår det en konflikt mellan DOJ och AT&T gällande sammanslagning av TimeWarner och AT&T. Hur kan en lyckad sammanslagning påverka kursen och tvärtom?
Svar: Jag tror det är rätt små delar som diskussionen gäller, i alla fall utifrån vad jag har hört. Även om AT&T föll strax efter att fusionsplanerna presenterats tror jag en affär blir bra för bolaget.

Läsarfråga: Dags för ett kejsaren har inga kläder reportage om Serendipity? Episurf, Organoclick, Sdiptech, Diamorph, Xbrane, Irras. Är inga kvalitetsbolag direkt 🙂 Och Serendipity ixora är också fullt med drömmar som kommer bli svåra att uppfylla.
Svar: Serendipity Ixora har många riskabla förhoppningsbolag, men de delades ut från Serendipity (numera Sdiptech) 2016. Det på First North noterade Sdiptech har en mycket stabilare verksamhet så där är jag inte orolig.

3 reaktioner till “Läsarfrågor – Dåligt med tunga ankarinvesterare?”

  1. Hej Marcus,
    Jag funderar på att ta in ett konsultföretag med bra direktavkastning till min långsiktiga portfölj. Vilket bolag hade du köpt av följande: SJR, Ework eller HiQ?
    Tack för en bra aktiesida plus att jag följer alltid din chatt på privata affärer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)