Uppdatering av framtidstrendernas fondportfölj

Framtidstrendernas fondportfölj för barnsparande har jag reviderat lite grann. Två fonder åker ut och en ny har tillkommit.

Fondportföljen är mitt förslag på fondsparande till din pension eller till dina barn och barnbarn. Fonder på verkligt lång sikt. Det är för dig som inte vill ha investmentbolagsaktier eller annat upplägg, för vill du verkligen vara passiv är det fonder som gäller.

Framtidstrendernas fondportfölj för barnsparande har jag reviderat lite grann. Två fonder åker ut och en ny har tillkommit.

En ny fond. Det som hänt sen sist är att PriorNilsson Globala Utdelare har tagit plats i portföljen. Det beror på att det är den kanske enda traditionella fonden som verkligen bara satsar på utdelningshöjande bolag. Minst 15 år av höjd utdelning är kravet.

PriorNilsson Globala Utdelare är en vanlig fond även på så sätt att den inte ger utdelning.
– Alla utdelningar stannar i fonden och återinvesteras. Inte nödvändigtvis i samma papper, utan jag återinvesterar utifrån bäst risk/reward. Oftast i namn som jag tycker ser billiga ut jämfört med övriga portföljen och på ett sätt som balanserar portföljen avseende geografi och diversifiering. Utdelningarna sätts alltså i arbete löpande medan de kommer in. Det brukar komma in utdelningar från ungefär 10–15 portföljinnehav per månad, svarar förvaltaren Jonas Skilje.

Två fonder åker ut. Strand Småbolagfond och Swedbank Robur Ny Teknik får lämna portföljen av lite olika skäl. Portföljen blir mer renodlad mot aktier utan Strandfonden. Utan Swedbank-fonden är Lannebo Teknik ensam kvar inom digitalisering och IT och jag tycker det räcker.

Uppdatering av inlägget den 17 oktober 2023: Stycket om nya fonden ger utdelning eller inte.

2 reaktioner till “Uppdatering av framtidstrendernas fondportfölj”

  1. Ger PriorNilsson Globala Utdelare en utdelning till spararen eller återinvesteras utdelningarna i fonden? Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)