Har ökat i några stabila utdelare

Igår ökade jag innehaven i Clas Ohlson, Tele2, Crown Castle, WP Carey och Calamos-ETF:en. Inga avgörande förändringar alls, utan vanliga mindre påfyllningar helt enkelt.

Så det ser ut som vanligt i sparportföljen.

18 reaktioner till “Har ökat i några stabila utdelare”

 1. Jag är lite sugen på att gå in i WPC eller OHI faktiskt.
  Kursmässigt ligger de ju hyfsat till nu.
  /Daniel

  1. De har hög direktavkastning, ja, men omsättning och vinst föll under andra kvartalet. Somliga andra IT-konsulter har haft hög direktavkastning samtidigt som aktien backat för att sedan till slut sänka utdelningen. Vi får se hur det går i Capacent.

 2. Har läst halva boken om utdelningsinvestering, din senaste. Mkt bra bok!!
  Vad tror du om ETFen med ticker YYY ? Ser att den ligger på ca 10% yield idag. Hittar ingen som skrivit analys om den, men har läst på en del. Verkar hyfsad stabil utdelning, vet du ngt om den? 😉
  //P

  1. Trevligt att du gillar min bok.
   YYY är intressant, men svåranalyserad. Fonden äger ju andelar i en rad olika börshandlade fonder, det ger riskspridning men så hög direktavkastning signalerar ju en hel del risker.

 3. Hej!

  Grattis till nya PR i styrkelyft!
  Jag har mina svenska aktier i ISK. Tänker att när jag investerar i amerikanska/kanadensiska öppnar en KF och placerar dem där. Men vad gör jag med övriga nordiska aktier som Fortum t.ex?

 4. Passade också på att öka lite lätt i Clas Ohlson för att följa med portföljen.

  Nyfiken hur du ser på aktien på längre sikt? Tillväxtmöjligheterna är begränsade men finns genom tyska expansionen. Tror du att Clas Ohlson kommer klara att hålla jämna steg med index när det gäller kurstillväxt och utdelningstillväxt? Eller tror du att utdelningen på längre sikt minskar i praktiken till följd av inflationen?

  Att utdelningen är god och företaget genomstabilt gör att den är ett lysande defensivt basinnehav som också brukar handlas ganska billigt. Min enda farhåga är just om aktien på lång sikt går för långsamt relativt andra alternativ.

  1. Jag är lite oroad för Clas Ohlsons expansionsmöjligheter. Ingen succé hittills i England, men kanske går det bättre i Tyskland. Direktavkastningen är hygglig, men vad ska höja utdelningen? Bolagets investeringar i nytt affärssystem ska enligt plan pressa resultatet ett par år till. Clas O känns fortsatt som en aktie som är långt från att bli en kursraket.

   1. Jag ser att du är oroad över Clas Ohlsons expansionsmöjligheter och hittar inget som direkt stödjer höjd utdelning men ser samtidigt att du har ökat ditt innehav. Jag är nyfiken på hur du ser på aktien ur ett långsiktigt perspektiv?

    1. Clas O har stabilt stigande utdelning sedan finanskrisen, när IT-investeringarna är över lär marginalerna stiga, men ska vinst och utdelning kunna stiga riktigt långsiktigt behöver de lyckas med butiksexpansionen i England och/eller Tyskland. Jag är lite fundersam om de kommer att klara det.

 5. Hej!
  Är en nybörjare på aktier och har läst din första bok.

  Har en fundering. Hur många aktier ska man handla i varje bolag? Nu vet jag inte hur mycket kapital du har i din portfölj. När jag tittar på din portfölj så står det i procent och då kan jag tänka mig att du kan ha, beroende på pris 2-5 aktie i vissa bolag. När man får utdelningen fyller man på de aktier man själ vill eller går man upp i från och ner i bolagen? Bästa hälsninga Johan

  1. Hej!

   Jag har många fler än 2-5 aktier i varje bolag. 🙂 Köp det antal du tycker passar dig, oftast är det lättast att gå igenom order som är jämna tiotal eller hundratal, men i stora bolag är småorder inget problem heller.

   När du får utdelningen väljer du själv vad du gör med den, förslagsvis köper du i den aktie som känns mest köpvärd för tillfället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)