Hemköp – Coop 1-0

Jag har nyligen blivit medlem i både Hemköp och Coop spontant i butikerna. Hemköp var överlägsna när det gäller hastigheten och smidigheten.

Hos Hemköp kunde jag enkelt och snabbt bli medlem och logga in direkt vid självbetjäningen.

Hos Coop gick inte det. Enda sättet att bli medlem var via mobilen där jag via Coop-sajten kunde bli medlem. Sen gick det förstås inte att logga in som medlem ändå vid betalningen. Det gick nästa gång jag var i butiken, men inte gång nummer tre.

Av någon otrolig anledning skickade Coop ett fysiskt plastkort hem till mig. Jag kommer aldrig släpa med mig plastkort till butikerna. Enda anledningen att jag alls börjat bli medlem hos olika företag är att ingen använder plastkort längre. Medlemskapen finns som alla vet digitalt och det går att logga in med personnummer.

Axfood som äger Hemköp verkar vara modernare än Coop. Det är trevligt för oss aktieägare som har Axfood i sparbox och i portfölj. Utan att investera rätt i det digitala och utan att undvika onödiga utskick (=kostnader) så hade det varit långsiktigt mer oroande.

Axfood som äger Hemköp verkar vara modernare än Coop. Det är trevligt för oss aktieägare.

Det var många år sen jag blev medlem hos ICA, men också flera år sedan jag behövde ett plastkort för att kunna få rabatter. Även ICA hänger med i utvecklingen, verkar det som.

Eller säger detta bara något om att Coop kanske har många väldigt traditionsbundna medlemmar? Att de vägrar sluta använda fysiska kort?

8 reaktioner till “Hemköp – Coop 1-0”

  1. Hej Marcus, låter komplicerat. Jag har varit medlem i många år och har tidigare visat kk för att få medlemsrabatt på Coop men för ngt år sedan så kopplade jag mitt kreditkort till medlemsskapet och nu får jag rabatt genom att betala med det. Har säkert ngt gammalt plastkort men det ligger i ngn låda…

  2. Helt sant. Jag använder alltid plastkortet och drar det. Använder sen ett annat kreditkort för att betala.

  3. Hej.

    Jag har tröttnat på att handla på Willys (Axfood). Jag handlar via nätet och Willys har jag tidigare tyckt skött sig väldigt bra, samt att man varit tidig med utlämningsboxar men nu har man börjat att inte ersätta sådana basala varor så som t.ex mjölk och ägg när det man beställt visat sig vara slut, och kan man inte ersätta sådana varor (hur 17 kan dom övht. vara helt slut och inte kunna ersättas?) så är det en mindre skandal. Så nu handlas det på Coop ist. Så får man väll se hur det går. Dom har iaf. billigare plockavgift.

  4. Hej! Jag var på möte i Uddevalla och hörde dig. Lite besviken då du inte tex presenterade några av dina bästa placeringar samt rekommendationer när man skall köpa. Är det vettigt att köpa Investor nu tex. Du är ju expert på detta och då skall man väl bjussa på lite av sina privata kunskaper.
    MVH Hans Kjellberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)