Sommarkontoret som ekonomiskt fri och frilans

Så här i september när många börjat skolan eller arbetet efter semestern tänkte jag gå igenom en dag på kontoret för oss som är ekonomiskt fria. Eller är frilansare (egenföretagare) så vi kan arbeta hemifrån när vi vill på dygnet.

Fördelarna med det livet är många. Avståndet till arbetsplatsen är obefintligt. Eller möjligen är det avståndet mellan sängen och datorn. Nära är det i vart fall. Det sparar tid och så slipper jag trängas med andra människor i kollektivtrafiken när det är influensatider.

Mitt sommarkontor är trevligt att ha då jag är ekonomiskt fri
Mitt kontor när det är som allra bäst. Jag förundras och imponeras ibland över hur många som står ut med fabriksgolv, kontor och redaktioner.

Att ha nära till sitt jobb sparar också pengar, då speciell arbetsklädsel och tjänstebil verkligen inte behövs.

Signerar mina aktieböcker
Att signera böcker får man som frilans och författare ibland göra på hemmakontoret. Är det fint väder blir det på balkongen.

Min arbetsdag börjar som jag berättade på Uppesittarkväll i EFN i regel med sovmorgon. Även på eftermiddagen kan jag vila mig i horisontalläge om jag vill:

Fötterna på bordet går bra om du arbetar hemifrån balkongen.
Fötter i högläge på bord kan innebära arbete det också.

En fördel med fria arbetstider är att jag kan arbeta när min hjärna vill och kan fokusera. Sparar tid och besvär.

Somrig utsikt från sommarkontoret utomhus.
När kontoret är på stranden. Här är taket på mitt utomhuskontor på Hökarängsbadet nära Farsta. Det måste vara högt i tak på min arbetsplats.
Trädgården är förstås också en del av kontoret. Jag rekommenderar en solsäng så vi ligger bra och får upp huvudet en bit. Det ökar både komfort och produktivitet.
Golvet på min arbetsplats är gräs.
Mitt nya balkonggolv i konstgräs är skönt att gräva i med tårna om somrarna. Hur många på fabriksgolv och kontor kan göra det?
Apropå det där med att ha arbetstider. Det har inte jag som frilans. Jag har bara deadlines.

Som ekonomiskt fri skulle jag kunna sluta arbeta helt, men mina fritidsintressen och arbeten har växt ihop så att säga. Jag flyttar däremot successiv det jag gör mot nya eller mer givande uppgifter. Det är ett privilegium att ha det så här bra, men det är ett privilegium jag arbetat ihop själv.

11 reaktioner till “Sommarkontoret som ekonomiskt fri och frilans”

  1. Det där med att jobba hemma kan vara skönt ibland. Att kunna ta paus när man vill, se en bra film eller tv serie under lunchen samt att man slipper pendling eller rusningstrafik eller att cykla en mil i minusgrader. Men, det viktigaste med ett arbete är människorna tycker jag. Det blir snabbt ensamt där hemma, trots Lync och andra sätt att hålla kontakten. Som med allt finns det för- och nackdelar, så även med hemarbete.

  2. Livin the dream!

    Det är hit jag vill, och bloggar som din fungerar för inspiration och målsättning, tack ska du ha!

  3. ”Närheten till arbetsplatsen är obefintlig”.
    Jag fattar vad du menar, men det ska nog vara avståndet till din arbetsplats är obefintlig, eftersom du jobbar hemma 🙂

  4. Fint inlägg 🙂 Japp, du har jobbat ihop det själv& inspirerar sååå många människor att gå samma väg. Sverige vore väldigt mycket fattigare utan dig som lyser upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)