Kris för Oscar Properties preferensaktier

Min sida med villkoren för preferensaktier har jag uppdaterat på två ställen.

1 Hancap Pref är avnoterade nu och bolaget omstrukturerar och emitterar aktier hejvilt. Sålde du inte innan är det bara och avvakta och se var dina preferensaktier tar vägen och om du får utdelning igen framöver.

2 Rörigt är det även i Oscar Properties Pref. Här ställs utdelningarna in och även årets möjlighet att få B-preffen inlöst till 500 kr läggs på is.

En gång i tiden gillade jag Oscars preffar och rekommenderade tyvärr i alla fall B-preffen där man kunde begära inlösen. Det gav ett kursmässigt golv till aktien. Sen föll kurserna i båda preferensaktierna då bostadsmarknaden började backa ifjol och jag hoppas att alla mina läsare utnyttjade chansen att under 2018 lösa in B-preffen till 500 kr.

Att undvika allt inom bostadsutveckling och alla preferensaktier med högre direktavkastning än 8 procent är råd jag håller fast vid.

Möjligen ska jag sänka gränsen från 8 procent till 7,5 procent i direktavkastning då Oscars preffar är de som (tidigare) legat på gränsen och sen ställt in utdelningen. Annars har alla preffar med direktavkastning från ca 8 procent och nedåt hittills alltid klarat sina utdelningar. Runt 8 procent och uppåt, som Hancap, Eniro och de andra, där är riskerna högre än vad det är värt att ta som placerare.

Var försiktig med dina pengar och undvik de riskablaste preferensaktierna.
Var försiktig med dina pengar och undvik de riskablaste preferensaktierna.

9 reaktioner till “Kris för Oscar Properties preferensaktier”

  1. Vad tror du om SSM Holding. Är tyvärr ägare av en av deras obligationer, och är livrädd att förlora en miljon. De köper ut q1 2019. Säljer jag får jag nog inte mer än 50% nu. Sälja eller ha is i magen? Tack för input.

    1. Kan inte det bolaget i detalj, men känns som fel bransch just nu. Som obligationsägare står du först i kön om det blir konkurs eller liknande. Behåll obligationerna du.

  2. Hej Marcus! Jag gillar Amastens pref. Tycker att det verkar vara ett vettigt bolag som satsar på rätt sorts bostäder. Inte många verkar äga preffen. Vad anser du?

    /Peter

  3. Hej och tack för svar! Hittar inte den infon (ang ändrad inlösen). Har man ändrat i bolagsordningen nyligen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)