Läsarfråga om sparande på kort sikt

Läsarfråga: Skulle du kunna ge mig råd om ett mer kortsiktigt sparande. Det ska inte röras förrän augusti-2018. Är det vettigt att fortsätta med fonden Swedbank Robur Ny Teknik eller har du bättre förslag för ett så kortsiktigt sparande?

Mitt svar: På kort sikt som ett år vore nog vanligt konto eller korträntefond det enda som är tillräckligt tryggt.

10 reaktioner till “Läsarfråga om sparande på kort sikt”

 1. Hej!
  Jag har tidigare skogsfond och b-aktier i Tectona. Har fått erbjudande om teckningsrätter, och undrar. Är detta nåt du kommer teckna på dina aktier (ser du äger i tectona med). Mvh

 2. Hej igen

  Jag har som plan att enbart spara i utdelningsaktier (A eller B) som tillhör den svenska marknaden i ett ISK. Funderingarna har varit som så att jag inte är tillräckligt kunnig än om den amerikanska marknaden även om tankar finns i framtiden när jag känner mig säker nog att starta en KF-konto. Och ge mig in i preferens-aktier är inget som finns på tankarna för tillfället.

  Spridningen kommer att ske över en del diverse olika bolag över olika sektorer för att minska på riskspridningen (om den ena marknaden börjar falla så kanske den vägs av andra).

  Är det ett sunt vis att börja ge sig in i marknaden vad gäller en utdelningsportfölj? Läste din bok (Bli rik på aktieutdelning) och har väl mer eller mindre, efter läst din bok, utformat denna strategi till att börja med och successivt bygga upp en portfölj.

  1. Hej,
   Ja, jag tycker det är bra att du fokuserar, främst till en början. Ingen kan springa på alla bollar.
   Tack för att du läst mina böcker.

 3. Hej Skägget!

  Jag har ett par frågor som jag hoppas att du kan hjälpa mig med.

  Ska jag vänta med att köpa i Sampo tills facken har tagit ut sina pengar ur Nordea?

  Jag skulle vilja äga ett bra återvinningsbolag, jag har spanat in Suez, Umicore och Veolia, har du lust att kasta en blick på nyckeltalen och säga vilket du gillar bäst?

  Tack för en superbra blogg!

  1. Hej!
   Facken är inte en så stor kund att det verkligen märks, det är i så fall redan inräknat i aktiekursen. Det enda bra återvinningsbolaget jag känner till är pantmaskinbolaget Tomra.

 4. Har själv försökt kolla lite lite på banker nu när det ändå känns som att räntan är påväg upp.
  Har sedan länge resurs. Vill nu ha in en storbank. Vilken tycker du ser mest attraktiv ut i nuläget?

  Tack för bra böcker och blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)