Dags för Investerar-SM

Investerar-SM är en kul grej där jag är med. Vi satsar lite fiktiva pengar på arrangören NGM:s börslistor och hoppas på det bästa. Tävlingen började den 2 oktober och jag valde då att besöka NGM för att göra en grundlig research. 🙂

Här står jag och låtsas ringa igång Investerar-SM.

Nåja, idag har jag i alla fall valt att satsa allt på Fortnox. Ett programvarubolag som går riktigt bra som bolag, men som också är dyr som aktie. Jag lägger alla ägg i samma korg så får vi se hur det går. Somliga satsar på hävstångsinstrument får att kunna vinna tävlingen medan jag satsar på att bli hyfsat framgångsrik jämfört med genomsnittet. Jag är lite som en förpackning mellanmjölk som står längst bak i kylen och bara är lagom.

NGM må vara en liten börs jämfört med Nasdaq Stockholm, men de säger tydligen nej till tradingrobotar av olika slag. Det kan vara en fördel för vanliga privatplacerare. NGM är dessutom en reglerad börs och har därför större krav på marknadsövervakning och information från bolagen. NGM:s handelssystem ska även Aktietorget börja använda i november 2017.

2 reaktioner till “Dags för Investerar-SM”

  1. Hej Marcus! Vad tror du blir våran nästa stora energikälla?Solenergi? Har du koll på någon aktie som investerar i det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)