LVL ut, Rhenman Healthcare in, ökat i SDIV

Den börshandlade fonden LVL har lämnat min portfölj. Jag sålde denna utdelnings-ETF från Guggenheim, eftersom den i dollar hade svag kursutveckling och jag gillade branschfördelningen i SDIV lite bättre. Det här är även ett steg i mina försök att fokusera mot aningen färre börsnoterade placeringar. Jag ska inte ha hur många som helst. SDIV var den fond i min KF där jag återinvesterade kapitalet. 

I min IPS har jag under senaste månaden äntligen köpt lite i läkemedelsfonden/hedgefonden Rhenman Healthcare Eq L/S. Bra historik, bra förvaltare, litet fondbolag som förvaltaren är ägare i, hälsa är en megatrend, etc. Den höga avgiften är ett aber, liksom att jag skulle ha köpt den här fonden för länge sen. 🙂

Ändringarna finns nu på portföljsidan.

2 reaktioner till “LVL ut, Rhenman Healthcare in, ökat i SDIV”

  1. Varför inte köpa SEB Biotech istället ? Samma risk, lägre avgift och dagshandlad. Bättre performance pga av de lägre avgifterna.

    1. Jag hoppas att Long/short-inslaget i Rhenmans fond ska löna sig på sikt. Kan han gå kort i aktier borde fonden kunna stå emot en del i nedgångar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)