Min aktiebok har nu sålt över miljonen

Den enkla vägen att lyckas med aktier har nu sålt över miljonen. Inte mätt som antal exemplar tyvärr, men den har totalt dragit in över en miljon kronor i försäljningsintäkter. Detta eftersom försäljningen passerat 5000 böcker och de säljs för över 200 kr styck.

Nu får jag förstås dela med mig av intäkter till förlag och återförsäljare, men upplägget jag har med Sterners Förlag är bra då vi nådde break even ganska direkt. Hade boken däremot floppat hade det varit ett sämre upplägg för mig.

Jag vet inte ens exakt vad jag får per bok då återförsäljarnas pris och marginaler varierar och därmed varierar överskottet som vi delar på. Sen ska nästan hälften av det jag tjänar gå till sociala avgifter och skatt.

Då över 5000 böcker av de 6000 tryckta är sålda har en tredje omgång beställts från tryckeriet. Den tredje upplagan kommer efter nyår, men jag tror inte böckerna hinner sälja slut i mellandagarna.

Tusen tack till dig och alla andra som köpt min aktiebok. 🙂

13 reaktioner till “Min aktiebok har nu sålt över miljonen”

 1. Grattis! Och håller med om att det är välförtjänt. Din blogg är dessutom mycket intressant och läsvärd.

  Har själv köpt 2 exemplar av boken 🙂

  God jul!

 2. Den här sortens inkomst brukar väl klassificeras som ”passiv inkomst” av utdelningsinvesterarna?

  Och du har väl lagt intäkterna i ett bolag, då kan du ju investera i aktier direkt utan att ta mellansteget till inkomst och därmed få större kapital att köpa för?
  Beskattningen av bolag är sannolikt säkrare, dvs utsatta för mindre förändringar, jämfört med vanlig arbetsinkomst/arbetskostnader sett på något längre sikt. Det finns även andra fördelar jämfört att ta det direkt som arbetsinkomst

  1. Inkomsterna från boken känns som ganska aktiv inkomst. 🙂
   Jag har i nuläget inget aktiebolag utan bara enskild firma. Kanske en nackdel just nu, men det har hittills varit enklaste upplägget.

 3. Grattis Marcus. God Jul på dig. Kommer att följa din blogg även nästa år. Synd att du inte har tid att uppdatera lite oftare bra bolsg 10st aktier? Om du kunde det minst 2-3 ggr året och ha som sparportfölj på längre sikt. Många skulle följt dig eller plockat fina köpvärda aktier som du rekomenderar åtminstånde på 1 årssikt och kanske behålla eller byta till någon annan som är köpvärd just då kursmässigt. Det är min önskning till tomte för nästa år??.
  Mvh.jacke 77

 4. Stort grattis till ett bra jobb med boken! Välförtjänt och roligt.

  Då jag sitter och läser ikapp Placeringsguiden; passar jag på att tacka för en väldigt bra och intressant artikel ”Tema ägarna och chefen” i november, helt klart bästa läsningen i det numret.

  Sen läste jag om hedgefonden ”Merrant alpha select” i Privata Affärer, och det verkar ju vara en väldigt bra fond med riktigt bra avkastning sett till risken.
  Privata Affärer, Placeringsguiden, och du Marcus rekommenderar ju väldigt ofta att vid lämpliga tillfällen parkera pengarna i Spiltan Räntefond, men är inte en fond som Merrant alpha ett mycket bättre val i dagens räntemiljö?
  Är det lämpligt att köpa Merrant Alpha Select för 30% av sitt värdefulla totala kapital och ha kvar innehavet ett år eller liknande, eller finns det några risker som borde uppmärksammas och att det kanske är ”för bra för att vara sant” som det stod i Privata Affärer?

  Önskar dig en god jul och gott nytt år! Hoppas du fortsätter med bloggen och artiklar på samma sätt under 2016 🙂

  1. Tack för berömmet!

   Merrant alpha select borde vara bättre än en räntefond, men då vi inte vet hur hedgefonder placerar (respektive fonds affärshemlighet exakt vilka positioner de tar) är det en knepig investering. Som sagt, den borde gå bättre än en korträntefond men till lite högre risk.

   1. Tackar för synpunkterna och svaret. Jag förstår hur du menar angående insynen i hedgefondernas strategi och att det påverkar hur man kan rekommendera dessa antar jag.
    Merrant Alpha sa till tidningen att det viktigaste var att bevara kapitalet, och de är ju inte beroende av aktie/räntemarknaden, så känns ju som en av de säkrare hedgefonderna i nuläget alla fall. Kan den ge 3-7 procent efter avgifter till låg risk verkar det rätt bra tycker jag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)