Mitt nya innehav är Six Flags

Jag har valt att investera i fastspända skrikande människor.

Som jag nämnde i dagens aktiechatt har jag köpt in mig i amerikanska nöjesparkbolaget Six Flags. När Oxford Income Letter först rekommenderade stod kursen lite högre och nu när den står lägre har bolaget dessutom höjt utdelningen. Direktavkastningen är därmed uppe på 5 procent, vilket förstås lockar mig då utdelningstrenden är upp och höjdes i både november och februari.

Utdelningstrenden är åtta år i följd (från 2010) nu så kontrasten mot när Six Flags var i djup kris (företagsrekonstruktion) i finanskrisen är stor. Bolaget verkar gå bra och stå stadigt numera och prisledande Disney höjer priserna hela tiden på sina parker, vilket öppnar för Six Flags och andra konkurrenter att göra samma sak.

Dessutom expanderar bolaget i Kina genom partners så tillväxtchanserna är goda utan att risken är för stor. Nya nöjesparker öppnar där de kommande två åren, vilket passar bra då Kinas enbarnspolitik har lättats upp så barnfamiljerna lär bli större. Six Flags ska även öppna i Saudiarabien, men vi får se hur det går.

En utdelning på 0,78 dollar per kvartal innebär 3,12 dollar per aktie på årsbasis, vilket i sin tur är hela fjolårsvinsten på 3,09 dollar per aktie. Då ingår positiva engångsposter på grund av Trumps skattesänkningar, men de fria kassaflödena är höga och lär räcka. Bolagets plan är att att fortsätta höja utdelningen med höga ensiffriga tal de kommande åren.

Jag tog i veckan en medelstor post i Six Flags och har lagt in aktien bland mina innehav. Som vanligt är aktier som passar mig inte nödvändigtvis något du ska köpa utan du tar dina investeringsbeslut och ansvarar för dem.

7 reaktioner till “Mitt nya innehav är Six Flags”

  1. Jag blev lite sugen på Six Flags, men det verkar vara begränsad handel i aktien på Avanza. Hur går man till väga då?

    1. Six Flags alla aktier är noterade i USA och all handel sker där. Avanza har i vart fall för vanliga kunder ingen realtidsuppkoppling eller tydligt orderdjup, så det kan se lite sämre ut än vad det är.

  2. Tack för svar. Det blev lite lättare efter att ha tecknat avtal om handel på amerikanska börsen….

    1. Six Flags driver nöjesparkerna och är inget fastighetsbolag på så vis. Fastighetsaktier har jag redan tillräckligt. För just mig är EPR inget jag behöver, men jag har inget emot dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)