Placera olika i KF och pensionsdepåer som IPS?

Läsarfråga: Jag har en större summa pengar i IPS samt en privat pensionsförsäkring. Detta sedan tiden då jag saknade pensionsrätt i min anställning. Jag byter nu fonderna i dessa mot utdelningsaktier och avser återinvestera 100% av utdelningen i utdelningsaktier. Jag har även en KF där jag avser satsa på utdelningsaktier med 100% återinvestering av utdelningen samt nya insättningar varje månad. Bör valet av utdelningsaktier i dessa pensionsdepåer där utdelningen återinvesteras skilja sig jämfört med valet av aktier i KF där utdelningarna återinvesteras samt nya insättningar görs varje månad? I så fall varför?

Mitt svar: I princip kan du placera lika. Från en bra KF kan du ta ut kapitalet när du vill, men inte från en pensionsdepå som IPS. Kanske är det en anledning till att placera lite olika, säg om du hittar placeringar som är aningen mindre kortsiktiga eller för kapital du behöver innan pension har de de i KF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)