Plötsligt har jag sålt Ratos

Idag när jag uppdaterade min Excelfil med sparande och privata kalkyler såg jag att transaktionslistan hos Avanza visade att jag sålt Ratos B idag. Se där vad en stop loss kan göra. Klarar jag inte av att själv sluta hålla i en fallande kniv får stop lossen fixa det. Sålt på 47,40 kr. 

Sedan första köp i oktober 2007 (härlig tajming, inte sant?) har jag trots den bedrövliga kursutvecklingen ändå tjänat 8,4 procent inklusive utdelningar. Snacka om att jag räddades av utdelningarna även här.

Sista riktiga surdegen är nu såld från min portfölj. Samtidigt har jag under hösten tagit hem fina vinster i Balder Pref, Sagax Pref (gav 16% om året 2011-2014) och ska göra det i Dibs då det nog inte kommer något högre uppköpsbud. Oväntat mycket ommöbleringar för att vara en passiv investerare som jag, men dyra aktier och dåliga diton vill jag inte sitta på i evigheter. 

Jag ökade lite i Alfa Laval istället. Fortsatt ett litet innehav, men jag snittade ner inköpskursen något.

Hittills i år är min börsnoterade portfölj, aktier plus ETF:er, upp 11 procent. Känns bra med tanke på min stora slagsida mot preferensaktier och hög direktavkastning. I en uppåtgående marknad borde min lågriskstrategi göra så jag släpar efter index rätt mkt.

4 reaktioner till “Plötsligt har jag sålt Ratos”

  1. Hej! Jag är i valet och kvalet att ta in Alfa Laval som en defensiv del av portföljen. Tror du nuvarande nivåer blir bra på 5-10års sikt?

    //Christoffer

    1. Hej! Ja, det tror jag. Annars skulle jag inte köpa Alfa Laval. Med det sagt är det är förstås möjligt att aktien faller djupt vid ett eller annat tillfälle framöver, även om det borde vara ett bra läge även om kortare sikt om utsikterna blir lite bättre för bolaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)