Bra slut på 2023 för Utdelningsfavoriter by Hernhag

Sparboxen Utdelningsfavoriter by Hernhag avslutade 2023 på ett godkänt vis. Så här ser det ut för mitt sparande i sparboxen:

Sparboxen Utdelningsfavoriter by Hernhag avslutade 2023 på ett godkänt vis.

Även för oss placerat från start skiljer sig avkastningen något från den du ser i grafen hos samarbetspartnern Aktieinvest. Den bygger på lika vikt för alla innehaven under hela tiden, för det är så månadssparandet ser ut. I praktiken har aktierna utvecklats olika i kurs och därmed väger de olika mycket i våra ISK. Här är sparboxen från start:

Här är avkastningen för sparboxen Utdelningsfavoriter by Hernhag från starten 2022:

Exakt vad du får för avkastning skiljer sig därför åt beroende på när du började månadsspara och om du gjort engångsinsättningar och i så fall när.

Jag ser nu ljusare på framtiden för aktierna i Utdelningsfavoriter by Hernhag än på länge. Som jag skriver i ett inlägg på Aktieinvest.se:
”Efter detta år litar jag ännu mer på sparboxinnehavens möjligheter att prestera bra på sikt.”
Detta efter att ha ökat riskspridningen via ett par aktiebyten under 2023.

Fördelningen för mig i Utdelningsfavoriter by Hernhag

I mitt ISK där jag har aktierna som jag köpt via Aktieinvest är viktningen/fördelningen av aktierna helt olika på grund av att kursutvecklingen skiljer sig åt mellan innehaven.

Min sparbox har i praktiken mer än dubbelt så mkt i AAK som i Latour på grund av att den sistnämnde ersatte Intrum som då hade fallit i kurs. Det blev därmed relativt lite kapitel från försäljningen av Intrum-aktierna som jag placerade i Latour. Samtidigt har AAK gått bra i kurs då fettillverkarens vinster överraskat positivt.

Här är fördelningen (viktningen) för mig per årsskiftet 2023/2024:

AAK 14,8%
Investor B 11,7%
Wihlborgs 11,0%
Bahnhof 10,6%
Lagercrantz 9,8%
Hexagon 9,8%
Axfood 9,7%
BTS 9,3%
Ework 7,4%
Latour 5,7%

I mitt månadssparande i sparboxen väger förstås alla aktierna lika mycket, det vill säga varje månad köper jag aktier via Aktieinvest för samma antal kronor i varje aktie.

Jag har även Latour-aktier i min kapitalförsäkring hos annan nätmäklare och därför viktar jag inte upp i sparboxen hos Aktieinvest. Har du enbart Latour i sparboxen är det inte fel att köpa lite extra där när substanspremien är lägre än vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)