Transaktioner i mellandagsrean

Jag köpte tillbaka AT&T den 26 december. I USA kör dem börsen ofta under julhelgerna jämfört med här hemma. 27,36 dollar i kurs är klart lägre än de dryga 31 dollar jag sålde till i juli.

AT&T har sedan dess höjt utdelningen med 1 cent per aktie, motsvarande 2 procent högre. Direktavkastningen har pga kursraset stigit till 7,3 procent, vilket lockar för en infrastrukturägare som höjt utdelningen 35 år på raken. Direktavkastningen är ligger på rekordnivåer och historiskt har den legat kring 3-6 procent. Det är högsta direktavkastningen sedan finanskrisen.

En varningssignal förvisso, men då 2019 blir mycket bättre jämfört med det investeringstunga 2019 blir nyckeltalen bättre. 110 miljarder dollar-köpet av Time Warner har höjt det så kallade CAPEX, men det sjunker till normala nivåer 2019. Utdelningsandelen räknat på fria kassaflöden blir då betydligt lägre.

5G-nätet rullas ut brett under 2019 som även blir året då AT&T lanserar en till streamingtjänst vid sidan av HBO. P/e-talet uppskattas till kanske 8 räknat på framtida vinstprognoser, men vi får se om det slår in. 183 miljarder dollar i skulder kräver vinster framöver för att AT&T ska kunna amortera ned det en bit.

AT&T utgör nu 1,9 procent av portföljen och jag ökar gärna framöver om aktien fortsätter att kännas billig. Bättre än en räntefond blir det säkert över tid, även om risken förstås är mycket högre.

Jag har också ökat lite i Six Flags, där aktien fallit ned till de nivåer som rådde innan utdelningshöjningen.

Hexagon har jag däremot sålt av. En anfallsspelare jag gärna köper tillbaka när läget på börsen ser bättre ut.

Lannebo Vision har jag också sålt ut nu. Jag sålde en post motsvarande min latenta vinst tidigare i nedgången och tar resten nu den 28 december 2018. Den blev totalt en ganska liten men bra affär, till skillnad från när jag ägde fonden under några år i början av 00-talet.

Sammantaget har jag fortsatt en för mig stor portföljandel med säkra papper och likvider.

4 reaktioner till “Transaktioner i mellandagsrean”

 1. Hej Markus,
  Jag sitter och letar efter ett erbjudande som fanns i Veckans affärer för ett tag sedan. 2 erbjudanden bredvid varandra där det ena var en månadsprenumeration på investeringstips från dig till en kostnad av om det var 99 kr tror jag, om jag inte minns fel. Jag blev jätteintresserad, men nu kan jag inte hitta artiklarna igen?
  Finns erbjudandet kvar och var kan jag hitta artiklarna?
  Jag har också en del av dina böcker och även den sista tillsammans med Kavastu.
  Jättetacksam för svar när du hinner..
  Önskar dig ett GOTT NYTT ÅR!
  Mvh
  Thorhild

 2. Hej Marcus!
  Fyllde också på med en rejäl post i AT&T, men före julafton. Blir intressant att läsa bolagets resultat för fjärde kvartalet 2018 som släpps den 30 januari.
  Tog också in en liten post i WP Carey Inc som jag hade kikat på sen tidigare, har för avsikt att öka på det innehavet framöver.
  Gott nytt år / Aktiefarfar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)