Utdelningsåret 2018

2018 innebar ännu lite högre aktieutdelning, trots att jag sålde av en del aktier i slutet av året. Det var mest tillväxtaktier som inte har så hög direktavkastning och jag har dessutom ökat något i några högutdelare. 2017 innehöll en engångspost så helt klart var 2018 ett bra kassaflödesmässigt år.

Prognosen för 2019 är att det blir mer utdelning, trots att jag har 15 procent i likvider i år. I takt med att börsen ”förhoppningsvis” faller ska jag återinvestera. Ovanpå det räknar jag med en del utdelningshöjningar.

Min portföljs utveckling gick inte särskilt bra under 2018, men med -0,5 procent slog jag i vart fall flera aktieindex tack vare min lägre risk. Den genomsnittliga kunden hos Avanza gick tydligen -8,8 procent under 2018. Många är antagligen offensiva och då blir det kärvt när det är ”risk off” på börsen, det vill säga majoriteten av placerarna vill sänka sina risker.

8 reaktioner till “Utdelningsåret 2018”

 1. Jag är inte så säker på att Avanzakundernas utveckling beror på ”offensiva”. Utvecklingen där var ju i princip i nivå med olika svenska index. Men jag har inte heller glömt den roliga kommentaren din kollega Kavastu fällde om Avanzas kunder.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com/

 2. Hej Skägget! Finns det egentligen någon anledning ur ett köp-och-behåll perspektiv att köpa både investmentbolaget och en del ingående portföljbolag? T.ex. Investor och Atlas Copco, ABB etc.

  1. Hej!
   Nä, det gör det inte. Om du gillar investmentbolagets portfölj är det bättre att bara köpa den aktien. Exempelvis Investor räcker, att köpa mer av samma sak men utan rabatt som Atlas och ABB behövs inte. Möjligen i så fall några av de mindre innehaven i portföljen om du gillar dessa och tycker de väger för lite i Investors portfölj.

 3. Hejsan!

  Ska man flytta sina Nordea aktier till en KF nu? ABB är väl ett bolag som med är utländskt men inte drar källskatt pga något? Men antar att det inte blir så med Nordea?

  Mvh Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)