Trimmar av i Klövern Pref och köper Sobi

Idag sålde jag var sjunde aktie i Klövern Pref bara för aktien gått upp så mycket. Det finns utdelningshöjande bolag som ger lika eller högre direktavkastning så jag investerar hellre likviderna i de och i JNJ som åtminstone ger 3% i direktavkastning nu. Återinvestering i befintliga innehav alltså.

Mitt nya och minsta innehav har samtidigt blivit Sobi. Det är en anfallsspelare till på planen för mitt annars mycket defensiva börslag och ett bolag jag tittat länge på och tipsat om i Privata Affärer. Nu köper jag själv lite då kurstrenden är upp, bolaget just höjt prognoserna, försäljningen rusade med 41% under första kvartalet, vinsten mer än dubblades och lär bli 8 kr per aktie i år. P/e-talet är trots allt därmed inte högre än 22-23.

Konkurrerande läkemedel kan sänka Sobis lönsamhet framöver, men vinsten kan i ett positivt scenario också fortsätta stiga brant under lång tid. Osäkerheterna är orsaken till att jag tar en så liten post.

Med det sagt inte så att någon annan ska göra likadant som jag. Alla tar egna beslut och sitt eget ansvar och står för sina egna eventuella förluster själv.

3 reaktioner till “Trimmar av i Klövern Pref och köper Sobi”

  1. Jag försöker också köra en bra mix av anfallsspelare och bra backar i mina portföljer. Jag tror inte riktigt på att välja enbart en inriktning, så att säga. Utan analogin är bra, var position har sin roll i en helhet. Jag instämmer i att Sobi inte är helt enkel att förstå sig på, men likväl attraktiv att inneha.
    Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)