Två industrifavoriter

Jag har länge gillat industribolagen Alfa Laval och Beijer Alma. Båda aktierna har rekylerat ned i kurs med nästan 20 procent från sin respektive topp. Utdelningstrenderna imponerar.

En annalkande lågkonjunktur kanske gör att aktierna blir billigare framöver, men båda bolagen har vänt runt nuvarande kursnivåer flera gånger tidigare. Vi får se, men jag har än så länge i vart fall bara tagit mycket små positioner i portföljen.

Jag ägde dem tidigare och har periodvis ångrat att jag sålde till exempel Alfa Laval. Då ingick de tydligen i Xact Högutdelande, men nu kan jag inte hitta aktien i den fonden längre. Därmed kompletterar Alfa Laval min portfölj aningen bättre igen.

14 reaktioner till “Två industrifavoriter”

 1. Hej, du skriver ”att du ångrat” att du sålt Alfa Laval. Får man fråga varför? Vad är det du ser som så bra med dem och varför köpvärt just nu anser du, alltså bortsett ifrån prisfall?
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

 2. Hej!
  Jag skulle vilja gå in i den amerikanska marknaden. Vilka rekommenderar du för Långtidssparande? Både med tanke på utdelning o tillväxt. Tack för en bra blogg!

 3. Hej Marcus! Enligt Avanza har Beijer Alma sänkt sin utdelning från 9.5kr/aktie 2018 till 5.1kr/aktie 2019. Men enligt borsdata.se höjde de utdelningen från -18 till -19, vad är det för skillnader i siffrorna?

  Enligt Borsdata är Beijer Alma helt klart köpvärd tycker jag men blir tveksam eftersom Avanza visar andra siffror.

  //Nybörjaren

 4. Hej! Köpläge i Alfa efter dipparna i veckan nu om man är långsiktig? Sämre resultat och vikande konjunktur talar kanske för att det blir ännu billigare framöver? Mvh Christian

 5. Jag valde mellan ABB och Alfa men till slut så föll pengarna på kraft- och automationsteknik, därmed ABB. Gillar båda då de har fokus mot miljö och energi bland annat 🙂

  Vad tror du om det ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)