Vilken aktiestrategi ska jag ha i Ratos?

Läsarfråga: Jag har en kapitalförsäkring och en värdepappersdepå hos Avanza. Kapitalförsäkringen står på minus sedan lång tid. I första hand är det Ratos B som står för minuset. Jag köpte dem för många år sedan, det var nog på topp. Viss utdelning har jag ju fått under åren, men ändå… Bör jag sälja dem, ta förlusten och investera återstoden i något bättre?

Aktieskäggets svar: En strategi är att behålla Ratos-aktierna så länge bolaget inte sänker utdelningen. Då säljer du aktierna oavsett kurs.

Ett annat sätt är att sälja om kursen faller under en viss kurs för att slippa sitta med långvariga förlorare. En så kallad stop loss. Risken är att kursen fallit färdigt strax efter att det fallit ned till vår smärtgräns där vi säljer för att stoppa blodflödet så att säga.

Ett tredje sätt är att ställa vissa krav på aktien och bolaget. Behåll så länge Ratos portfölj blir intressantare, vinsterna i deras innehav stiger eller aktiekursen klättrar uppåt, som det gjort ett tag nu. Kanske sänker bolaget utdelningen, men det skulle underlätta för framtida investeringar och framtida kursökningar.

2 reaktioner till “Vilken aktiestrategi ska jag ha i Ratos?”

  1. Jag har sttåt in och ur i RATOS B under relativt många år nu.
    Sålde innehavet i november 2016 (förlustavdrag ) och köpte tillbaka samma dag för att lägga dem i ISK denna gång.
    Ny Ordf. plus ny VD under fjolåret kommer att medverka till att många lik i portföljen kommer att städas ut i år . Dessutom förväntar jag mig en utdelningsminskning under den nya ledningen, som sannolikt kommer att köpa ut preffarna vilket går på drygt 1 miljard. Ligg kvar. Är mitt personliga råd. Duglig ledning åter igen . Förra VD hade nog alltför mjuka hartassar, är jag rädd. Förutom att hon jobbade i motvind vad gällde konjunkturen.
    Jag har just rått barnbarn att investera i RATOS B mot ovan angivna anledningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)