11 procent på 5 minuter i Akelius Pref

Idag satt jag och följde morgoncallen för Akelius preferensaktie. Strax efter öppning sålde jag för 333,50 kr. Det är 11 procents avkastning på 5 minuter. Tyvärr fick jag inte teckna så mycket som jag hade velat så jag sålde min relativt lilla post.

En anledning till det är att Akelius Pref kan bli inlösta för 330 kr om tio år. Inlösen kan Akelius Residentials styrelse begära med följande villkor: 125% av kursen 300 kr i den initiala emissionen fram till år 5, sedan 115% av teckningskursen och efter år 10 efter initiala emissionen 110%.

Nu när aktien handlas en bit över 330 kr känns det som att den är dyr.
* Dels för att det rent teoretiskt kan bli en kursförlust på grund av inlösen om du behåller aktien i över 10 år. Då kursen kan gå ned av andra orsaker vill jag inte ha även ”inlösenrisken” ovanpå allt annat.
* Direktavkastningen är i skrivande stund 5,9 procent, vilket är i nivå med vad jag redan får från en massa andra preferensaktier i portföljen.

Direktavkastningen är lite högre än de 5,7 procent som Balder Pref ger, så jag blir inte förvånad om Akelius blir ännu dyrare den närmaste tiden. Men jag vill inte korttidsspekulera så jag är nöjd med att ha sålt och tjänat en liten slant i alla fall.

Kapitalet är redo och det är dags för plan B. Återkommer med det under helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)