Tecknar mig för Amasten Preferensaktie

Som du vet sålde jag Akelius Residential Pref efter den snabba kursuppgången. Jag har tidigare skrivit på PA:s webb och i Placeringsguiden som kom ut idag att Amasten Pref innebär både högre risk och högre direktavkastning än de flesta andra fastighetsbolags preferensaktier. I svar på mejlfråga har jag skrivit att jag varit lite tveksam, men nu har jag efter en del funderande ändå bestämt mig för att teckna.

Direktavkastningen på 8 procent är inte misstänksamt höga 10-11 procent, utan ganska medelhög. Även om bolaget gör förluster nu är de redan lönsamma proforma (alltså som om köpen redan hade varit genomförda). De avtalade förvärven kommer alltså att göra bolaget lönsamt, vilket enligt vd:n beror på de stordriftsfördelar de nu får i förvaltningen.

Lönsamheten sänker förstås risken då bolaget får stabila kassaflöden som räcker till alla låneräntor och preffarnas utdelning. Jag räknar med att emissionerna fulltecknas och att Amastens affärer därmed blir av.

En direktavkastning på 8 procent lockar mig därför och i takt med att bolaget även rent formellt börjar redovisa vinster kan preferensaktiens kurs stiga. Klimatet för utdelningsplaceringar och nyintroduktioner är dessutom gott. Amasten Pref må vara mer riskabel än Akelius, men efter lite tvekan tycker jag det ändå fullt ut kompenseras via den högre direktavkastningen. För oss utdelningsjägare är det en bra aktie att grunda portföljen med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)